Bez protukandidata: Izabran je novi predsjednik Mladeži HDZ-a

Mladež HDZ-a jučer je dobila novog predsjednika, 29-ogodišnjeg politologa Ivana Vidiša iz Zagreba. On je na toj poziciji zamijenio Josipa Bilavera, a zanimljivo je da je bio jedini kandidat te je izbor bio samo formalnost. Plenković je govorio o smanjenju nezaposlenosti mladih, a zaboravio je na to koliko je mladih iz zemlje otišlo.

Ivan Vidiš / Screenshot YouTube

Ivan Vidiš ima 29 godina, završio je politologiju, a jučer je na Izbornom saboru Mladeži HDZ-a izabran za predsjednika. Budući da konkurencije nije bilo, njegov izbor bio je samo puka formalnost, a osim predsjednika na istom su događaju izabrani i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Predsjedništva te Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Premijer Andrej Plenković Mladeži HDZ-a poručio je da budu hrabri i odvažni. Rekao im je i da je važno da čitaju relevantne autore, da ne budu površni, već da o određenim temama moraju znati više nego drugi, prenosi index.hr

Plenković je na Izbornom saboru rekao i da su na mlade utrošili 4,5 milijardi kuna u programe za njihovo zapošljavanje. Hvalio se i podatkom da je nezaposlenost mladih pala na 22 posto, dok je prije nekoliko godina nezaposlenost mladih bila 49 posto. Zaboravio je, naravno, napomenuti koliko je mladih u tom vremenu iz Hrvatske otišlo.

Odgovori