Čašćenju božićnicama nema kraja: Jedan hrvatski grad dodjeljuje ju svim maloljetnicima

Rijetki su slučajevi u kojima gradovi dijele božićnice mladima. Izuzetak po tom pitanju svakako je Grad Varaždin. I ove će se godine djeci s prebivalištem na području grada povodom božićnih blagdana isplatiti tzv. ‘dječje božićnice’ u iznosu od 120 kuna.

foto: srednja.hr

Grad Varaždin i ove godine povodom božićnih blagdana, svima maloljetnicima isplaćuje božićnicu u iznosu od 120 kuna, potvrdili su nam to iz ureda za odnose s javnošću grada Varaždina.

Božićnica stiže i nekim studentima: Izvarednim i redovitima po 1.000 kuna daje hrvatska općina

 

Riječ je o rođenima između 1. siječnja 2001. i 31. prosinca 2018. godine s prebivalištem na području  Varaždina, a božićnica se isplaćuje onima koji se nalaze u bazi podataka Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo.

Božićnicu od 120 kuna dobit će preko šest tisuća mladih Varaždinaca, a u gradskom proračunu za tu je svrhu osigurano 802.560 kuna.

Isplate dječjih božićnica u Varaždinu već su krenule krajem prošloga tjedna, a stižu na adrese prebivališta.

Podsjetimo, kada je riječ o božićnicama već smo pisali kako mladi nisu zaboravljeni u još dvije općine Varaždinske županije – Veliki Bukovec i Martijanec. Te općine svojim studentima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dodjeljuju novčanu pomoć u vrtoglavom iznosu od 1.000 kuna.

Odgovori