Dio učenika i studenata ima pravo na besplatan ZET-ov pokaz: Doznajte kako do njega

Osnovnoškolski mjesečni pokaz za ZET košta 90 kuna, srednjoškolski i studentski 100. S obzirom na ekonomske prilike u državi, brojnim obiteljima za tu je svotu ponekada teško umanjiti kućni budžet. Stoga svi učenici i studenti s prebivalištem u Zagrebu čiji mjesečni prihodi po članu kućanstva u 2016. nisu prešli 2.000 kuna imaju pravo na besplatan ZET-ov pokaz.

Foto: Srednja.hr

Prema Odluci o socijalnoj skrbi, pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu. Uvjet je da to pravo već ne ostvaruju po drugoj osnovi i da su im ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva ostvareni u 2016. godini, jednaki ili manji od 2.000 kuna. Isto pravo ostvaruju i azilanti s boravištem u Gradu Zagrebu, kojima je odobren azil sukladno Zakonu o azilu.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti zahtjev na obrascu kojeg možete preuzeti na ovom linku.

Kasnio vam je bus ili tramvaj? Ispričnicu sada možete srediti jednim klikom

Uredno i čitko popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:

  •  uredno i čitko popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva,
  • potvrdu o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta ili apsolventa sa studentskim pravima,
  • obostrane preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva starijih od 18 godina.

Zahtjevi se mogu predati u pisarnicama područnih ureda Gradske uprave, a na kojim sve adresama, možete vidjeti ovdje.

Odgovori