Jedva da vjerujemo: Student odustao od autoškole jer je morao ‘usta na usta’ reanimirati mušku lutku

Student u svojim ranim dvadesetima odustao je od autoškole je je odbio prisloniti ‘usta na usta’ muškoj lutci, tijekom vježbanja postupka reanimacije!

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Na predavanju prve pomoći, koja prethodni obuci za upravljanje automobilom, jedna grupa polaznika u Zagrebu trebala je reanimirati lutku. No, kako izvještava Idesh.net, mladić je rekao kako to odbija napraviti, na što ga je predavačica upozorila da mora jer inače ne može dobiti potpis niti polagati vozački ispit.

Kroz zabavne aktivnosti naučite tehnike oživljavanja

Student se oštro usprotivio iz gore navedenih razloga i pitao može li otići. I otišao je. Predavačica je ostalo u šoku budući da joj se ništa slično nikada nije dogodilo, a spomenuti izvor navodi da su joj nadređeni rekli da je ispravno postupila.

Premda je ovo trebala biti samo imitacija jedne, potencijalno opasne stvarne situacije, mladić se povukao i pao na testu, ne samo prve pomoći, nego i ljudskosti.

Naime, teško je povjerovati da bi drugačije postupio u hitnom slučaju gdje je svaka sekunda bitna, kada je ovakav scenarij izveo, u jednoj simulaciji u učionici.

Iako je ovo vjerojatno utopija, nadamo se da nikada neće sjesti za upravljač automobila.

Odgovori