Kći predsjednice Grabar-Kitarović odlazi na studij na jedno od najprestižnijih sveučilišta svijeta

Kći predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nakon što maturira u Miocu, odlazi na studij na jedno od najprestižnijih sveučilišta svijeta – Harvard.

Screenshot: YouTube
Skupa sveučilišta nisu jedina mogućnost za studij u SAD-u: Sve su popularnije trostruko jeftinije opcije

Kako otkrivaju vijesti.hr, ona je aplicirala za četiri najveća svjetska sveučilišta, i na sva četiri je primljena,  riješivši između ostaloga S.A.T. test među najboljima na svijetu.

Ona trenutno privodi kraju srednjoškolsko obrazovanje u sklopu Međunarodnog IB programa u zagrebačkoj XV. gimnaziji.

Kako spomenuti izvor navodi, osim što Katarina ima sjajne ocjene, uz to je i vrhunska klizačica, a pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

Kao što ste i sami mogli svjedočiti, za 18-godišnju Katarinu Kitarović rijetko smo mogli  čuli u mandatu predsjednice. Bila je to njena želja ali i njenih roditelja, no nije prošlo neopaženo da je Katarina Kitarović postizala vrhunske rezultate kao klizačica.

– Ona je privatna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, tvrde oni koji poznaju predsjedničinu kćer.

Inače, 18-godišnjoj Katarini ponuđene su stipendije na svim sveučilištima za koje je aplicirala, a nakon studija se planira vratiti u Hrvatsku.

Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.

Odgovori