Pretraga

Hrvatski grad svojim će srednjoškolcima na račun uplaćivati mjesečni džeparac

A- A+

Da niti jedan učenik ne bi trebao gladan sjediti na nastavi, smatraju u Gradu Belišću. Kako je osnovcima obrok u školama već sufinanciran, odlučili su se od ove godine pokrenuti i projekt ‘Zalogaj’ kroz kojeg će svaki tamošnji srednjoškolac dobivati 150 kuna mjesečno za užinu.

Foto: Srednja.hr

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Belišću donesena je Odluka o isplati novčane pomoći za projekt ‘Zalogaj’ kroz koji će se učenicima isplaćivati mjesečni džeparac za užinu u iznosu od 150 kuna.

Izdvojeni članak

Studentima 14.400 kuna, srednjoškolcima 7.200: Raspisan natječaj za stipendije Zagrebačke županije

Novac će se učenicima isplaćivati na žiro račun, a kako je srednjoškolaca oko 346 za tu svrhu će Grad mjesečno izdvajati oko 51 tisuću kuna.

– Razmišljali smo što dodatno učiniti za srednjoškolce, s obzirom na to da se i ove godine nastavlja subvencioniranje prijevoza za sve učenike srednjih škola, kao i za studente koji su do sada plaćali 350, a sada će plaćati 250 kuna. Uz to smo osigurali i besplatan prijevoz za naše učenike i studente između mjesta na području Belišća, naš međumjesni prijevoz. U tom razmišljanju što još napraviti za srednjoškolce računali smo i nismo htjeli ranije s time izlaziti u javnost dok nismo bili sigurni da ćemo to moći financijski pratiti, a sada nakon devet mjeseci možemo – odlučili smo da će od ove školske svaki srednjoškolac s područja Grada Belišća i svih prigradskih naselja, koji pohađa srednju školu bilo gdje, od ove školske godine početi dobivati svakog mjeseca 150 kuna. Nismo to nazvali stipendijom jer je namijenjeno svima i to u istim iznosima. Želja nam je s tih 150 kuna svakom učeniku omogućiti da ima svakog dana dovoljno za obrok, da nitko ne mora biti gladan i tu nismo željeli praviti razliku po cenzusu roditelja ili socio-ekonomskom stanju, naročito u toj jednoj fazi kada se djeca razvijaju, kada su puni potreba i energije zavrjeđuju jednako, kazao je gradonačelnik Dinko Burić, a njegov su prijedlog članovi Vijeća i prihvatili.

Hrvatski grad svojim će srednjoškolcima na račun uplaćivati mjesečni džeparac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap