Pretraga

Hrvatski kapetan spasio dječaka na pučini mora: Pomorska škola je ponosna, bio je njihov učenik

A- A+

Vladimir Šeparović i njegova posada kod obale Tunisa spasili su dječaka koji je dva dana plutao u čamčiću. Da su ponosni na svojeg nekadašnjeg učenika, danas kapetana, nisu skrivali ni u Pomorskoj školi u Zadru.

dječak u čamcu 60 nautičkih milja od obale tunisa

Dječak u čamcu 60 nautičkih milja od obale Tunisa
Foto: Vladimir Šeparović (Facebook)

Potpuno sam na pučini mora, nekih 60 nautičkih milja od grada Kelibija u Tunisu, plutao je crveni čamčić s natpisom ‘explorer’. Jedan od onih koje na moru možete kupiti na svakom štandu i u svakoj zabiti. U njemu – dječak. Brodovi prolaze i prolaze, no nitko mu ne prilazi pomoći. Sve do jednog.

‘Jadno dijete, proveo je dva dana na moru…’

Kapetan Vladimir Šeparović, komandirajući brodom, primijetio je dječaka u crvenom čamčiću. Odmah je svojoj posadi izdao nalog da se pripreme i izvuku dječaka iz mora.

– Jadno dijete, spasili smo ga. Proveo je dva dana na moru. Mnogi su brodovi prošli pored njega i nitko nije stao da mu pomogne, šezdeset nautičkih milja udaljen od obale. Ponosan sam na svoje kolege, napisao je na Facebooku Šeparović.

Na društvenim je mrežama kapetan podijelio i nekoliko fotografija akcije spašavanja dječaka.

‘Mi smo ponosni na njega’

Za taj slučaj šira javnost ne bi ni doznala da se Vladimirom Šeparovićem, kapetanom broda, i svojim nekadašnjim učenikom na društvenim mrežama nije pohvalila Pomorska škola Zadar.

– Da smo ponosni na naše učenike, bivše i sadašnji nije tajna, i volimo dijeliti njihove uspjehe. No ova priča je zaista posebna i zaslužuje da se dijeli, napisali su na društvenim mrežama iz Pomorske škole Zadar.

Napomenuli su i kako je za dječakom trajala opsežna potraga, a prvo što je učinio nakon spašavanja je zovnuo svoju majku i rekao joj da je dobro. Kapetan je napisao da je ponosan na svoje kolege, a njegovi nekadašnji nastavnici su, kažu u objavi na društvenim mrežama, ponosni na njega.

Copy link
Powered by Social Snap