Pretraga

Hrvatski profesor matematike prikupio 50 tisuća fanova na Facebooku!

A- A+

Profesor Toni Milun, široj je javnosti poznat po besplatnim instrukcijama iz matematike, koje na zanimljiv način daje putem video linkova, prikupio je preko 50 tisuća lajkova na svojoj Facebook stranici. Sam nam otkriva da uz njega na radu stranice sudjeluje još desetak suradnika, a već dulje vremena su uz matematičke teme, na njegovom repertoaru pitanja tolerancije prema različitostima, a uskoro slijede i videomaterijali iz poduzetništva te religijske kulture.

I dok hrvatski političari, sitno broje kada je riječ o broju fanova i sljedbenika na Facebooku, s izuzetkom predsjednika Josipovića koji je na 105 tisuća, profesor matematike Toni Milun, svojim je znanstveno-društvenim angažmanom uspio preći brojku od 50 tisuća fanova na najpopularnijoj društvenoj mreži. Otkrio nam je u čemu vidi uspjeh svoje stranice te koja još pitanja namjerava obrađivati.

Izdvojeni članak

Naj profesor: Toni Milun svima daje besplatne instrukcije, a među studentima je omiljen

Od odgovora na matematičke nedoumice do sponzorskih ugovora

Osim predavanja koja profesor Milun drži na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Zagrebu, njegova pojašnjenja matematičkih problema prate učenici i studenti diljem Hrvatske. Sve je to utjecalo i na veliko omasovljavanje broja redovnih pratitelja.

– Kad smo krenuli s Facebook stranicom Nikola Mujdžić i ja smo odgovarali na pitanja i postavljali postove. Prije godinu dana javila nam se Eva Lukić, mlada studentica matematike koja je preuzela brigu o Facebooku.

Ona svakodnevno objavljuje matematičke šale, zanimljivosti i zagonetke koje učenici prate. Očito da to radi odlično čim imamo više od 52 tisuće lajkova, kroz smijeh pojašnjava Toni Milun.

No nisu samo školarci prepoznali vrijednost rada profesora Miluna i njegova tima, nego su obrazovno-odgojni potencijal objava uočili i oglašavači. Sve to skupa je utjecalo da se od početaka promijene ciljevi i poruke koje se žele poslati.

– Kad smo krenuli snimati videa cilj je bio snimiti videa i pružiti učenicima još jedan način učenja matematike. Sad želimo poslati različite pozitivne poruke mladima. Jedna je da budu tolerantniji prema različitostima, jer različitosti nisu nešto što se treba otrpjeti, već među različitim ljudima imamo mogućnost pronaći suradnike koji bi nadopunili ona znanja koja mi nemamo, govori profesor Milun.

Foto: Facebook

Izdvojeni članak

Intervju Toni Milun: Od prve snimke mobitelom do populariziranja matematike

Mladi trebaju biti poduzetni i slijediti svoje snove

Broj od 52 tisuće lajkova, sa sobom svakako nosi i odgovornost te obvezu da se mlade i dalje obrazuje te upućuje na prave vrijednosti. Svjestan je toga Toni Milun pa priprema nove sadržaje na svojoj dobro posjećenoj Facebook stranici.

– Želimo potaknuti mlade da budu poduzetni i da ne odustaju od svojih snova, pa ćemo snimiti videomaterijale iz Poduzetništva.
Financijsko obrazovanje smo već počeli snimati prošlog tjedna u suradnji s Grafičkom školom u Zagrebu.

Koristimo njihov studio i opremu pa im se ovim putem zahvaljujemo. Smatramo nužnim da učenici nauče koje se sve financijske mogućnosti na tržištu nude: krediti, štednje, ulaganja u fondove, različite kartice, govori nam Milun.

Kada je pak riječ o ‘izvanbrojčanim’ znanostima, također se pripremaju novine.

– Objavljivat ćemo postove na temu Religijske kulture koja će imati za cilj prikazati sličnosti među religijama. To što sam rođen u kršćanskom dijelu svijeta ne bi smjelo utjecati na to da neku drugu religiju smatram lošijom, zaključuje profesor Toni Milun.

Hrvatski profesor matematike prikupio 50 tisuća fanova na Facebooku!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap