Hrvatski robotičari na vrhu svijeta: Nakon srebrne osvojili i zlatnu medalju

Proteklih se dana u Sydneyu u Australiji održavalo jedno od najvećih natjecanja na području robotike, RoboCup 2019. Već smo izvijestili kako su dva naša tima ondje osvojila srebrnu medalju, a sada stiže vijest i da se jedan od timova ovjenčao zlatom.

Jedna od šest ekipa koje Hrvatsku predstavljaju na svjetskom robotičkom natjecanju RoboCup 2019., u nedjelju je ondje osvojila zlatnu medalju.

Ponovno imamo svjetske viceprvake: Ovoga puta nisu nogometaši, nego robotičari!

– Opet na vrhu svijeta! Kad vam kažemo da su mladi Hrvati najbolji u robotici, zvuči nestvarno. Ali zaista je tako. Jučer smo vas obradovali s dva druga mjesta, a danas u tu priču dodajemo i naslov svjetskih prvaka! Naša je ekipa ‘Školska knjiga CRO Team’ u posebnoj kategoriji zvanoj supertimovi (u kombinaciji sa švedskom ekipom ‘Galären’) uspjela izboriti prvo mjesto! A tome su dodali još i posebnu nagradu za programsko rješenje (Best Victim Rescue Solution). Biti najbolji na svijetu u nečemu danas je teško, puno je tu truda, odricanja i ulaganja. I to zaslužuje biti vijest dana, nešto na što svi moramo biti ponosni, poručili su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Podsjetimo, ovaj isti tim osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Rescue Line protekle subote. Ekipu čine učenici Antonio Dijanić, Borut Patčev i Dora Dijanić, a mentori su Ivica Kolarić i Filip Ptačev. Srebrnu medalju u kategoriji Rescue Maze osvojila je u subotu i ekipa ‘Gebrüder Weiss CRO team’, pod mentorstvom Jelke Hrnjić. Taj tim čine Marko Pongrac i Juraj Kolarić.

Osim ove dvije ekipe, Hrvatsku su na RoboCup-u 2019. predstavljala još četiri tima:

 • Kategorija Soccer Open League
  ekipa ‘Wires Cro Team’
  Mentor: Jelka Hrnjić
  Natjecatelji: Roko Bekavac i Jerko Ćubić
 • Kategorija Rescue Simulation
  ekipa ‘MIOC Cro Team’
  Mentor: Ivica Kolarić
  Natjecatelji: Leon Stjepan Uroić i Ivan Milinović
 • Kategorija On Stage Advanced
  ekipa ‘Cro Blue Adriatic’
  Mentor: Lucija Špacal, asistent mentora: Ana Bodlović
  Natjecatelji: Ante Kraljević, Frane Radić i Mia Pivčević
 • Kategorija on Stage Preliminary
  ekipa ‘Cro Sisak’
  Mentor: Dorian Tepić, asistenti mentora: Tomislav Šebalj, Nevio Marjanović i Gabrijela Jozić
  Natjecatelji: Ema Tatić, Sara Terman i Sara Tatić

One comment

Odgovori