Pretraga

Hrvatski srednjoškolci još jednom briljirali i pokazali znanje svjetskog kalibra

A- A+

Na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tbilsiju hrvatski su srednjoškolci svojim znanjem zaslužili čak tri odličja. U Hrvatsku se sa srebrnom medaljom vraća Ilija Srpak, bronačom Viktor Škorjanc i Zvonimir Mlinarić, a pohvalnicu je zaslužila učenica Mia Bušljeta.

www.flickr.com

Hrvatski učenici briljirali su na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi te se u Hrvatsku vraćaju sa čak tri odličja. Ilija Srpak iz drugog razreda I. gimnazije Varaždin svojim je znanjem osvojio srebrnu medalju. Maturanti Viktor Škorjanc iz Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci te Zvonimir Mlinarić iz VII. gimnazije u Zagrebu zaslužili su broncu, dok je Mia Bušljeta iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir otoka Krka za svoj uspjeh nagrađena pohvalnicom, objavio je skolskiportal.hr.

Izdvojeni članak

Pokušajte riješiti zadatke s matematičke olimpijade u Hong Kongu

Naše mlade natjecatelje u Gruziju su pratili profesorica Branka Zorc s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i profesor Tomislav Cvitaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Oni su ujedno i voditelji grupe znanstvenika, nastavnika i studenata koja je naše učenike pripremala za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.

Prije odlaska u Tbilisi učenici su odradili opsežne teorijske i laboratorijske pripreme koje organiziraju Hrvatsko kemijsko društvo i Agencija za odgoj i obrazovanje, piše skolskiportal.hr.

Pripreme za natjecanje održavaju se većim dijelom na Kemijskom odsjeku PMF-a, a ove je godine po prvi put dio priprema održan i u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka, iz koje dolazi Viktor Škorjanc, sada već bivši srednjoškolac koji je na ovogodišnjoj državnoj maturi ispit iz kemije riješio bez greške.