Pretraga

Hrvatski UNICEF pomaže ukrajinskoj djeci: Ovako možete pomoći i vi

A- A+

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj poziva građane na pomoć ukrajinskoj djeci koja su pogođena ratnim stanjem u toj zemlji. Procjenjuje se kako ih je 7 i pol milijuna, a donacije za njih se prikupljaju preko UNICEF-ovog bankovnog računa. One će biti upućene s ciljem pružanja humanitarne i psihosocijalne pomoći, a očekuje se kako će te potrebe samo rasti.

djeca-rat

Ilustracija: Pixabay

UNICEF Hrvatska prikuplja donacije za ukrajinsku djecu pogođenu ratnim stanjem u toj državi nakon što je invazija Rusije ušla u šesti dan. Građani su pozvani da izvrše uplatu u iznosu koji žele donirati na račun pod brojem HR9223600001501092532 s pozivom na broj 2263-98 ili skeniranjem 2D koda koji se može pronaći na linku službene stranice UNICEF-a. Donacije se mogu izvršiti jednokratnom ili mjesečnom uplatom.

Iz UNICEF-a napominju kako na terenu osiguravaju konstantnu humanitarnu pomoć, a što uključuje opskrbu vodom, medicinskim potrepštinama i pružanje psihosocijalne podrške djeci i njihovim obiteljima. Međutim, očekivanja su kako će te potrebe u daljnjem razdoblju samo rasti.

Izdvojeni članak
ukrajina vojska

Hrvatsko katoličko sveučilište poslalo poruku povodom rata u Ukrajini: ‘Molite za naše prijatelje’

Podsjećamo, tešku situaciju u Ukrajini izazvala je ruska invazija koja je započela u ranim jutarnjim satima 24. veljače. Od tada, ruska je vojska na nekoliko područja zauzela ili okupirala ukrajinske gradove, a borba za prijestolnicu Kijev se još vodi. Procjene su kako je nekoliko stotina civila, među kojima ima i djece, ubijeno s ukrajinske strane, dok neslužbeni izvještaji govore o velikim vojnim gubitcima Rusije.

Hrvatski UNICEF pomaže ukrajinskoj djeci: Ovako možete pomoći i vi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap