Pretraga

HSS poručuje Jovanoviću: Problem oko prijevoza nije u glavama građana


Zagrebački srednjoškolci, njih čak 40 tisuća neće dobiti popust od 75 posto na prijevoz do škole, s obzirom da se još ništa nije promijenilo. No, ono što se mjenja jesu prepucavanja na razini Jovanović – Hrvatska seljačka stranka, koji se ne mogu dogovoriti je li problem u novčanicima građana ili pak u njihovim glavama.

Nakon što su zagrebačke službe, ali i HSS zahtjevali od ministra Jovanovića da odluku o popustu od 75 posto na prijevoz proširi i na 40 tisuća zagrebačkih srednjoškolaca, Jovanović je komentirao da ‘problemi postoje samo u glavama onih koji žele odluku prikazati u negativnom svjetlu’.

U HSS-u optužuju ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da nastavlja s rječnikom i prozivanjem kojeg je prakticirao kao i oporbeni zastupnik, bez obzira na činjenice. Dodaju da je ministar izostavio u odluci zagrebačke srednjoškolce i to nemali broj, njih čak 40 tisuća. – Svatko normalan će shvatiti da obitelji srednjoškolaca u Zagrebu moraju biti u ravnopravnom odnosu na druge u Hrvatskoj, poručuju iz te stranke.

HSS je još jednom zatražio od Jovanovića da u sufinanciranje prijevoza uključi izostavljene učenike, jer problemi postoje u novčanicima građana, a ne u njihovim glavama.