Pretraga

Htio se provozati? Mladić (18) ukrao autobus pa ga vratio

A- A+

Ponekad ne treba izigravati frajera. Vjerojatno je tu lekciju naučio i 18-godišnji mladić iz Klenovnika koji se odlučio samo provozati parkiranim autobusom u kojem je pronašao i ključ. No zbog toga bi mogao do tri godine života provesti u zatvoru.

ilustracija: Hobi industri / Unsplash

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, objavila je Policijska uprava varaždinska.

Kako opisuju iz policije, mladić je, kako se sumnja, u utorak, 2. veljače, oko 15.45 sati, na parkiralištu u Klenovniku, otvorio parkirani autobus.

– Ušavši u autobus, u istom je pronašao original ključ, stavio autobus u pogon i njime se vozio 10-ak kilometara, nakon čega ga je vratio na mjesto, prepričavaju iz policije.

Protiv njega će, najavljuju, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Inače, Kazneni zakon propisuje da će se onaj tko neovlašteno uzme tuđe motorno vozilo radi privremene upotrebe, kazniti kaznom zatvora do tri godine.

Međutim, to nije jedini krimen osamnaestogodišnjaka. Policija je utvrdila i da je iz autobusa otuđio ženske sunčane naočale u vlasništvu 41-godišnjakinje, koje su vrijedile nekoliko stotina kuna.

Podsjetimo i kako se vozačka dozvola za autobuse ne može dobiti prije 24. godine. Hoće li mladića kazniti i za vožnju bez dozvole, policija nije otkrila.

 

Htio se provozati? Mladić (18) ukrao autobus pa ga vratio
Share via
Copy link
Powered by Social Snap