Pretraga

Humano srce splitskog sveučilišta: U menzi spremaju obrok za beskućnike

A- A+

U suradnji s volonterskom Udrugom ‘Most’, Sveučilište u Splitu pokrenulo je akciju Humano srce splitskog sveučilišta kojoj je cilj donacija hrane za beskućnike o kojima ova Udruga brine. Na taj će način socijalno ugroženim stanovnicima Splita biti omogućen topli obrok. Tako će studentska menza osim studentima spremiti i obrok za one kojima je to najpotrebnije. 

Sveučilište u Splitu, službene stranice

Izdvojeni članak

Split dobiva novi diplomski studij iz područja održive i zelene gradnje

Ova hvale vrijedna akcija trajati će cijelu akademsku godinu, a jednom tjedno topli obrok menza iz Studentskog centra Split spremat će 35 socijalno ugroženim Splićanima iz Mostovog prihvatilišta. Akcija je započela u četvrtak, 15.rujna zajedničkom podjelom hrane korisnicima prihvatilišta u kojoj su sudjelovali studenti, rektor i članovi Udruge. 

Akcija će se provoditi uz podršku Studentskog centra u suradnji sa Studentskim zborom, krovnom udrugom Alumi Sveučilišta u Splitu ASUS, studentskim udrugama poput SKAC, ‘Frama’, ‘Hrvatsko nadzemlje’ i ostalim udrugama i volonterima, čiji su predstavnici, kao i čelnici sastavnica Sveučilišta u Splitu, nazočili početku akcije. 

– Akciju smo pokrenuli za drage prijatelje iz Udruge Most. U nju su uključeni i studenti našeg Sveučilišta, jer nam je želja da tijekom svog obrazovanja mladi ljudi ne stasaju samo u stručnjake u svom poslu, već u humane ljude koji brinu o svojoj zajednici, istaknuo je rektor Šimun Anđelinović.

Zasad će tople obroke jednom tjedno donositi u prostorije Udruge, a kroz godinu će, nada se Anđelinović povećati broj dolazaka.  

Copy link
Powered by Social Snap