Pretraga

I u Istarskoj županiji srednjoškolci se danas vratili u klupe, ali i dalje ne svi

A- A+

Istarska županija jedna je od onih koje su do kraja prošlog tjedna provodile C model nastave za većinu srednjoškolaca – od prvog do trećeg razreda. Iako je bilo najavljeno da će se u slučaju poboljšanja epidemiološke županije svi učenici u Istarskoj županiji od danas vratiti na A model nastave, to se ipak nije dogodilo. Dio škola provodit će, naime, mješoviti B model.

Foto: srednja.hr

Kako piše Glas Istre u Istarskoj županiji nastavu prema modelu A od danas imaju učenici 16 srednjih škola dok će se u šest škola nastava ona provoditi po modelu B, odnosno kombinira se nastava u školama i na daljinu.

Prema modelu A nastava će se odvijati u Gospodarskoj školi u Bujama, Srednjoj školi u Buzetu, Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu, Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu, Srednjoj školi Mate Balota u Poreču, Industrijsko obrtničkoj školi, Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, Talijanskoj srednjoj školi “Dante Alighieri”, Ekonomskoj školi, Medicinskoj školi, Strukovnoj školi, Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli, Pazinskom kolegiju – klasična gimnazija u Pazinu, Talijanskoj srednjoj školi, Srednjoj školi Zvane Črnje i Strukovnoj školi Eugena Kumičića u Rovinju.

Nastvau po B modelu, piše Glas Istre, od danas pohađaju učenici Srednje škole ‘Vladimir Gortan’ i Talijanske srednje škole ‘Leonardo da Vinci’ u Bujama i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u Poreču. U Puli će se nastava prema mješovitom modelu odvijati u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Gimnaziji i Tehničkoj školi.

Podsjetimo, uoči ovog tjedna odluke o nastavi promjenile su Zagrebačka i Vukovarsko-srijemska županija, gdje su od danas sve škole na A modelu nastave.

I u Istarskoj županiji srednjoškolci se danas vratili u klupe, ali i dalje ne svi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap