Pretraga

Iako ima sedamdeset, prorektor Čović dobio je još jednu važnu dužnost na Sveučilištu

A- A+

O naporima prof. dr. sc. Ante Čovića da ne ode u mirovinu već smo puno puta pisali. Aktualni prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju u sedamdeset i prvoj godini života uzeo je još jednu dužnost. Pročelnik Hrvatskih studija Mario Grčević, Čovića je imenovao povjerenikom za znanost tog sveučilišnog odjela. Čović će novu dužnost preuzeti prvog listopada.

Ante Čović

Prorektor Ante Čović
Foto: HRT Screenshot

Povjerenik pomaže pročelniku u njegovu radu, zamjenjuje ga u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti, po pročelnikovoj ovlasti zamjenjuje ga u zastupanju i predstavljaju Hrvatskih studija.

Opis je to novih dužnosti prof. dr. sc. Ante Čovića.

Iako je nedavno navršio sedamdeset godina, uz dužnost prorektora, profesor Čović preuzeo je nove obveze. Postao je povjerenik za znanost Hrvatskih studija.

Pročelnik Hrvatskih studija izv. prof. dr. sc. Mario Grčević na tu ga je dužnost imenovao 20. rujna, a prorektor će povjerenikom za znanost postati početkom nove akademske godine, 1. listopada.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [36.59 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Prorektor odgovara pročelniku?

Izdvojeni članak

Boras: Ministarstvo nema pojma, profesor Čović može ostati prorektor i nakon sedamdesete

Suglasnost na prorektorovu novu dužnost pročelniku je dalo privremeno Znanstveno-nastavno vijeće Hrvatskih studija.

U odluci o imenovanju stoji kako povjerenik za svoj rad odgovara pročelniku. Kako će Čović uskladiti prorektorsku i povjereničku dužnost ne znamo. Provjerili smo Statut Sveučilišta i uvjerili se kako  prorektorima ne brani da obnašaju još koju dužnost, ali nismo uspjeli pronaći primjer prorektora koji je u isto vrijeme obnašao dužnost prodekana ili povjerenika.

Naime, povjerenici na Hrvatskim studijima su neka vrsta prodekana, no budući da Hrvatski studiji nisu fakultet već sveučilišni odjel nemaju dekana i prodekane, nego pročelnika i povjerenike.

Hrvatski studiji već su ažurirali svoje web stranice kako bi naveli novog povjerenika.

Radi i sa sedamdeset

Podsjećamo, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja tvrde kako bi prorektor, zato što je stariji od sedamdeset godina, morao u mirovinu, no rektor Damir Boras tvrdi kako ‘ministarstvo nema pojma’.

Produžili su mu radni odnos tvrdeći da je potreban u nastavnom procesu Hrvatskih studija, iako ondje drži samo jedan, i k tome, izborni kolegij.