Pretraga

Iduće sezone novost u Milijunašu: ‘Nije isključena mogućnost da glavna nagrada bude milijun eura’

A- A+

Ovoga četvrtka kvizaška publika nije mogla uživati u novoj epizodi popularnog HRT-ovog kviza Tko želi biti milijunaš. Razlog, završena je i treća povratnička sezona. Nove epizode očekuju nas najesen, a u idućoj sezoni doći će i do malo veće promjene – kako u Hrvatskoj službena valuta od Nove godine postaje euro i iznosi nagrade za pojedino pitanje bit će iskazani u eurima. Konačna odluka o tome koliko će iznositi glavna nagrada još nije donesena, ali s HRT-a poručuju da nije isključena opcija i da ona bude i milijun eura.

Screenshot: HRT

Iza nas je još jedna izvrsna sezona HRT-ovog kviza Tko želi biti milijunaš u kojoj smo imali prilike vidjeti najveće znalce i neke od najboljih kvizaša iz svih krajeva Hrvatske. Niti jedan od njih nije stigao do pitanja za najviši, milijunski iznos, ali je zato nakon dugo vremena u protekloj sezoni otvoreno ono za pola milijuna kuna. Pošlo je to za rukom natjecatelju Josipu Paškovu iz Čilipa, koji je ipak odustao i tako osvojio i dalje vrtoglavih 250.000 kuna, a imali smo priliku vidjeti i kako više natjecatelja kući odnosi nagradu od 125.000 kuna.

‘Nije isključena mogućnost da glavna nagrada u kvizu bude milijun eura’

Za nove epizode vjerni gledatelji morat će se strpjeti do jeseni, a u idućoj sezoni očekuje nas i jedna od većih novosti – iznosi nagrade morat će biti u eurima. Naime, od 1. siječnja to je službena valuta u Hrvatskoj.

– Najvjerojatnije je da će se nagrade u Milijunašu okvirno kretati oko sadašnjih iznosa u kunama preračunatim u eure, iako nije isključena mogućnost da glavna nagrada u kvizu bude milijun eura. O svemu će se odlučivati nakon ljetne stanke pa tako i o novčanim vrijednostima za pojedino pitanje, kažu nam iz Komunikacija HRT-a.

I u idućoj sezoni, pravo nastupa imaju svi državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina i stalnim prebivalištem u Hrvatskoj, a prva snimanja nove sezone Milijunaša planirana su za početak rujna.

– Emitiranje je u drugoj polovini rujna s početkom nove jesenske sheme, kažu nam s HRT-a.

Tri znalca najvjerojatnije ostaju

Pitali smo ih i hoće li doći do izmjene nekih pravila, ili sve ostaje isto.

– Pravila se eventualno mogu prilagoditi nekim izvanrednim okolnostima, poput uvođenja džokera Tri znalca umjesto džokera Pitaj publiku tijekom pandemije koronavirusa. Isto tako, radi uvođenja eura morat će se revidirati dio u pravilima vezan uz novčane nagrade. Sve ostalo vezano uz tijek natjecanja ostaje isto, kažu s HRT-a.

Iako su epidemiološke mjere ukinute, a publika u studio vraćena, i dalje džoker Pitaj publiku mijenjaju Tri znalca. To se, kažu s HRT-a, pokazalo pravim dobitkom pa će taj džoker najvjerojatnije i dalje ostati na raspolaganju natjecateljima.

– Pozivamo sve gledatelje da i u novoj sezoni budu uz natjecatelje Milijunaša koji imaju milijun razloga da daju najbolje od sebe u najuspješnijem svjetskom game-showu, poručuju za kraj s HRT-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap