Pretraga

Igrajući nogomet primijetio je bol u nozi: Zagrebački student obolio od tumora i treba vašu pomoć

Student zagrebačkog Pravnog fakulteta Kristian Jukić, igrajući nogomet, primijetio je bol u nozi. Odlaskom liječniku, uspostavilo se da ima karcinom središnjeg živčanog sustava. Kristijanovi prijatelji iz Rugvice pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje svog, kako ga opisuju, snažnog i uvijek nasmijanog sumještanina. Zasad su prikupili preko 400.000 kuna, no za liječenje u Njemačkoj potrebno mu je oko 150.000 eura. Novac za liječenje možete uplatiti na račun, a u akciju su se uključili i Jukićevi kolege s Pravnog fakulteta.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Foto: srednja.hr

Dragi prijatelji, u tijeku je humanitarna akcija za našeg Kristiana Jukića, našeg mještanina iz Rugvice, objavila je Mladež Rugvica.

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

Njihov sumještanin Kristian je, u svojoj 19 godini, obolio od tumora središnjeg živčanog sustava.

– Za liječenje ove zloćudne bolesti, potrebno je prikupiti između 100 i 150 tisuća eura kako bi Kristian mogao otići u njemačku kliniku Universitäts Klinikum Heidelberg na liječenje. Molim Vas da uplatom na žiro račun koji je otvorila njegova majka Perka Jukić, broj HR0523600003118363652 pomognete u borbi protiv ove bolesti. Također možete pomoći donacijom na njegovu adresu, Kaptolska 3, Svibje, 10 361 Sesvetski Kraljevec, napomenuli su Kristijanovi prijatelji.

‘Kristijan je uvijek vedar i nasmijan, borac je u duši’

A na Facebooku su detaljno opisali i njegovu tešku životnu priču.

Kristijan je, naime, vrlo rano ostao bez oca pa ga je majka sama odgajala.

A prisjetili su se Rugvičani i Kristijanova prvog dana škole.

– Dječaka koji kada je došao na vrata učionice 1.B razreda jedva da smo i zamijetili. Vjerujte nam, ni dan danas ne znamo kako je sam nosio svoju torbu od busa do škole. Vrijeme ne umorno nastavi dalje, godine prođoše,a Kristian izraste u izvrsnog nogometaša,učenika i najbitnije u vrhunskog mladića punog veselja i sreće. Mladića koji je gledao uvijek prema uspjehu i istom težio, a poraz uvijek prihvatio s osmjehom te iz njega uvijek vadio ono najbolje, kažu o prijatelju.

Prvo je osjetio bol u nozi, onda je krenulo nagore

Igrajući nogomet, Kristijan je primijetio bol u nozi. Majka ga je nagovorila da ode na pregled te je uskoro saznao kako je zapravo jako bolestan. No i nakon teške dijagnoze, kažu prijatelji, ostao je jakog duha.

– Nakon tog, na prvu bezazlenog pregleda, stvari krenuše nagore. Kristian i tada sretan i nasmijan ode na operaciju kičme i ustanoviše mu karcinom središnjeg živčanog sustava. Za sve šok i tuga, ali ne i za Kristiana on ponovno sve to prihvati s osmijehom i rečenicom ‘Bit će to sve dobro’. Pogledašmo svi u njega i tada shvatismo da ispred nas u toj sobi nije ležao običan mladić, čovjek, dječak kojeg smo svi do tada gledali kao mlađeg brata, tada smo shvatili da se ispred nas nalazi lav, borac i čovjek koji je svojom snagom spreman pomicati planine i rijeke, rekli su o Kristijanu.

Uključile se i kolege s fakulteta, štandovi na nekoliko lokacija

U akciju prikupljanja pomoći za Jukića krenuli su i njegovi kolege sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Akciju je pokrenuo Studentski zbor toga fakulteta. Oni su već prvi dan skupili oko 4.000 kuna, a kako doznajemo, i fakultet će uplatiti određen iznos za Kristijanovo liječenje.

Bravo mladi: Više od dvije i pol tisuće njih sudjeluje u volonterskoj akciji 72 sata

– Napominjem kako Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu nije organizator cijele humanitarne akcije, nego samo organiziramo prikupljanja sredstava na fakultetu. No ipak, Kristian nam je kolega s fakulteta tako da imamo osobitu želju da akcija bude što uspješnija, kaže predsjednik Studentskog zbora PFZG-a Boris Rajić.

Objašnjava kako su štandovi na kojima se prikupljaju sredstva su otvoreni u Studentskom centru na Savskoj, na Pravnom fakultetu, u SD Cvjetno naselje i još nekoliko fakulteta i menzi, a kako se neki fakulteti još priključuju akciji, nema potpuni popis. Novac će se na štandovima prikupljati do petka, 15. studenog.

Donacije možete uplatiti i na račun

Ako novac za Kristijanovo liječenje želite uplatiti na račun, ovo su podaci za uplatu:

PERKA JUKIĆ
Kaptolska 3, Svibje, 10 361 Sesvetski Kraljevec, Croatia.
Account No. (IBAN): HR0523600003118363652
SWIFT: ZABA HR 2X
PAYMENT DESCRIPTION: za potrebe liječenja Kristiana Jukića 

Igrajući nogomet primijetio je bol u nozi: Zagrebački student obolio od tumora i treba vašu pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap