Pretraga

Imamo pobjednike III. Slagalice – case study natjecanja za srednjoškolce!

Na jučerašnjem finalu case study natjecanja za srednjoškolce ‘Slagalica’, treći su put srednjoškolci iz cijele Hrvatske predstavili svoja poslovna rješenja na zadatke koje su im zadali partneri projekta – INA, HTC Hrvatska i ZŠEM (Zagrebačka škola za ekonomiju i management). Zadatak za Slagalicu osmislio je i organizator, portal Srednja.hr. Uz više od šezdeset sudionika okupljenih na finalu, proglašeni su najbolji u četiri Slagalice.

Finalisti III. izdanja Slagalice; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Slagalica – složi svoje rješenje, projekt je u organizaciji portala Srednja.hr putem kojeg se spajaju inovativne tvrtke i kreativni srednjoškolci/ke iz cijele Hrvatske. Tvrtke partneri i organizator – INA d.d., HTC Hrvatska, ZŠEM i Srednja.hr, zadali su zadatak (Slagalica) za koji su učenici ponudili svoja rješenja. Pobjednike Slagalica birali su predstavnici iz svake tvrtke partnera, a finalistima su dodijeljena priznanja, prigodni darovi i novčane nagrade.

Treću godinu zaredom INA d.d. zlatni je partner projekta. Bruna Kostelac Košir, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje INA-e, istaknula je iznimno zadovoljstvo suradnjom na Slagalici.

– Izuzetno smo ponosni što smo treću godinu zaredom sponzori i zbilja mislim da je to jedna odlična suradnja. Projekt pokazuje upravo ono što mi kroz svoj rad sa studentskim i učeničkim udrugama radimo, a to je da potičemo mlade da što ranije krenu u stjecanje nekih novih znanja i kompetencija. Prezenteri su svake godine sve bolji i iz godine u godinu nas pozitivno iznenađuju, rekla je Kostelac Košir.

Pobjednica u čak dvije Slagalice

U čak dvije kategorije ovogodišnje Slagalice pobjedu je odnijela Marija Dragošević iz III. gimnazije Split. Pobjede je ostvarila u obje Slagalice na koje se prijavila – Slagalica HTC Hrvatska i Slagalica INA-e. Tako je za HTC Hrvatska osmislila smartphone budućnosti, a za INA-u je osmislila online igricu za INA Junior Freshhh.

– Ja sam stvarno bez riječi, hvala svim partnerima, nemam riječi, presretna sam. Svima su vam projekti super, oduševljena sam, kazala je sretna dvostruka pobjednica u dobro popunjenoj dvorani i INA-i.

Ines Bezjak Kožnjak iz Službe za razvoj i obrazovanje INA-e istaknula je kako će INA implementirati u igricu neke od ideja koje su timovi prezentirali. Stipe Sikirica iz HTC Hrvatska izrazio je izuzetno zadovoljstvo sudjelovanja u projektu.

– Srce mi je puno jer ste vi jedna bolja Hrvatska, vi ste pobjednici i ljudi koji teže izvrsnosti.Ne sumnjam da ćete jednoga dana biti izvrsni i u svojem poslovnom aspektu života, rekao je Sikirica.

Finalisti prezentirali svježe i zanimljive ideje

U ZŠEM-ovoj Slagalici pobjedu su odnijeli učenici Gimnazije Sesvete, Kristian Krišto i Paula Lučić, koji su prezentirali svoje ideje za digitalnu strategiju ZŠEM-a. Članica žirija iz ZŠEM-a Marija Perić naglasila je kako su se svi finalisti ozbiljno posvetili zadacima i dali svježe i zanimljive ideje.

– Svake godine projekti su sve bolji pa su tako ove godine najbolji. Teško je bilo izabrati finaliste, a kamoli pobjednike, kazala je Perić.

Konačno, Slagalicu portala Srednja.hr najbolje su ‘složile’ učenice XVI. gimanazije u Zagrebu, Lea Pavlović i Laura Bukvić. Djevojke su osmislile najpotpuniju viziju razvoja vijeća učenika u Republici Hrvatskoj. Marko Matijević, osnivač i urednik Srednja.hr istaknuo je da je ovo prvi put da je i Srednja.hr ponudila Slagalicu.

– Bilo je jako teško odrediti pobjednika. Iskreno hvala jer ne vjerujem da ste se prijavili zbog financijskog iznosa, već mislim da ste svjesni da postoji neki problem u učeničkom predstavništvu i da ste ga ovom Slagalicom došli riješiti, rekao je Matijević.

U nastavku pogledajte konačan redoslijed finalista ovogodišnjeSlagalice. Istaknimo i kako ćete u narednim danima imati priliku pročitati detaljnije priče o našim ovogodišnjim finalistima i njihovim projektima.

Finalisti i pobjednici III. Slagalice

HTC Hrvatska – Osmislite HTC Smartphone iz budućnosti i osvojite mobitel

1. mjesto: Marija Dragošević – III. gimnazija Split – mentorica Ana Oreb

2. mjesto: Teo Domines Peter – Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju

3. mjesto: David Hrženjak, Leon Žužić, Marta Kostelić – Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski – mentorica Božica Ostermann

Zagrebačka škola za ekonomiju i management – Napravite digitalni marketing za ZŠEM

1. mjesto: Kristian Krišto, Paula Lučić – Gimnazija Sesvete – mentorica Ljiljana Herner

2. mjesto: Marijana Rep – Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac

3. mjesto: Ivana Tršinski, Ivan Šarić i David Jurjević – II. Ekonomska škola Zagreb – mentorica Ana Lasić

Srednja.hr – Napravite viziju razvoja Vijeća učenika u RH

1. mjesto: Lea Pavlović, Laura Bukvić – XVI. gimnazija Zagreb – mentorica Sunčana Lea Kolbezen

2. mjesto: Karla Bujger, Lea Blažević, Ana Majnerić – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec

3. mjesto: Anica Knežević, Tea Knežević, Stella Kartalija – II. Ekonomska škola Zagreb – mentorica Jelena Beroš

INA – Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh

1. mjesto: Marija Dragošević – III. gimnazija Split

2. mjesto: Patrik Kasaić, Jakov Stanešić, Lovro Novinc – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec

3. mjesto: Juraj Kukić, Alen Papak – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec

Imamo pobjednike III. Slagalice – case study natjecanja za srednjoškolce!
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap