Pretraga

Imamo pobjednike III. Slagalice – case study natjecanja za srednjoškolce!

A- A+

Na jučerašnjem finalu case study natjecanja za srednjoškolce ‘Slagalica’, treći su put srednjoškolci iz cijele Hrvatske predstavili svoja poslovna rješenja na zadatke koje su im zadali partneri projekta – INA, HTC Hrvatska i ZŠEM (Zagrebačka škola za ekonomiju i management). Zadatak za Slagalicu osmislio je i organizator, portal Srednja.hr. Uz više od šezdeset sudionika okupljenih na finalu, proglašeni su najbolji u četiri Slagalice.

Finalisti III. izdanja Slagalice; foto: Ivan Božić|srednja.hr

Slagalica – složi svoje rješenje, projekt je u organizaciji portala Srednja.hr putem kojeg se spajaju inovativne tvrtke i kreativni srednjoškolci/ke iz cijele Hrvatske. Tvrtke partneri i organizator – INA d.d., HTC Hrvatska, ZŠEM i Srednja.hr, zadali su zadatak (Slagalica) za koji su učenici ponudili svoja rješenja. Pobjednike Slagalica birali su predstavnici iz svake tvrtke partnera, a finalistima su dodijeljena priznanja, prigodni darovi i novčane nagrade.

Treću godinu zaredom INA d.d. zlatni je partner projekta. Bruna Kostelac Košir, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje INA-e, istaknula je iznimno zadovoljstvo suradnjom na Slagalici.

– Izuzetno smo ponosni što smo treću godinu zaredom sponzori i zbilja mislim da je to jedna odlična suradnja. Projekt pokazuje upravo ono što mi kroz svoj rad sa studentskim i učeničkim udrugama radimo, a to je da potičemo mlade da što ranije krenu u stjecanje nekih novih znanja i kompetencija. Prezenteri su svake godine sve bolji i iz godine u godinu nas pozitivno iznenađuju, rekla je Kostelac Košir.

Pobjednica u čak dvije Slagalice

U čak dvije kategorije ovogodišnje Slagalice pobjedu je odnijela Marija Dragošević iz III. gimnazije Split. Pobjede je ostvarila u obje Slagalice na koje se prijavila – Slagalica HTC Hrvatska i Slagalica INA-e. Tako je za HTC Hrvatska osmislila smartphone budućnosti, a za INA-u je osmislila online igricu za INA Junior Freshhh.

– Ja sam stvarno bez riječi, hvala svim partnerima, nemam riječi, presretna sam. Svima su vam projekti super, oduševljena sam, kazala je sretna dvostruka pobjednica u dobro popunjenoj dvorani i INA-i.

Ines Bezjak Kožnjak iz Službe za razvoj i obrazovanje INA-e istaknula je kako će INA implementirati u igricu neke od ideja koje su timovi prezentirali. Stipe Sikirica iz HTC Hrvatska izrazio je izuzetno zadovoljstvo sudjelovanja u projektu.

– Srce mi je puno jer ste vi jedna bolja Hrvatska, vi ste pobjednici i ljudi koji teže izvrsnosti.Ne sumnjam da ćete jednoga dana biti izvrsni i u svojem poslovnom aspektu života, rekao je Sikirica.

Finalisti prezentirali svježe i zanimljive ideje

U ZŠEM-ovoj Slagalici pobjedu su odnijeli učenici Gimnazije Sesvete, Kristian Krišto i Paula Lučić, koji su prezentirali svoje ideje za digitalnu strategiju ZŠEM-a. Članica žirija iz ZŠEM-a Marija Perić naglasila je kako su se svi finalisti ozbiljno posvetili zadacima i dali svježe i zanimljive ideje.

– Svake godine projekti su sve bolji pa su tako ove godine najbolji. Teško je bilo izabrati finaliste, a kamoli pobjednike, kazala je Perić.

Konačno, Slagalicu portala Srednja.hr najbolje su ‘složile’ učenice XVI. gimanazije u Zagrebu, Lea Pavlović i Laura Bukvić. Djevojke su osmislile najpotpuniju viziju razvoja vijeća učenika u Republici Hrvatskoj. Marko Matijević, osnivač i urednik Srednja.hr istaknuo je da je ovo prvi put da je i Srednja.hr ponudila Slagalicu.

– Bilo je jako teško odrediti pobjednika. Iskreno hvala jer ne vjerujem da ste se prijavili zbog financijskog iznosa, već mislim da ste svjesni da postoji neki problem u učeničkom predstavništvu i da ste ga ovom Slagalicom došli riješiti, rekao je Matijević.

U nastavku pogledajte konačan redoslijed finalista ovogodišnjeSlagalice. Istaknimo i kako ćete u narednim danima imati priliku pročitati detaljnije priče o našim ovogodišnjim finalistima i njihovim projektima.

Finalisti i pobjednici III. Slagalice

HTC Hrvatska – Osmislite HTC Smartphone iz budućnosti i osvojite mobitel

1. mjesto: Marija Dragošević – III. gimnazija Split – mentorica Ana Oreb

2. mjesto: Teo Domines Peter – Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju

3. mjesto: David Hrženjak, Leon Žužić, Marta Kostelić – Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski – mentorica Božica Ostermann

Zagrebačka škola za ekonomiju i management – Napravite digitalni marketing za ZŠEM

1. mjesto: Kristian Krišto, Paula Lučić – Gimnazija Sesvete – mentorica Ljiljana Herner

2. mjesto: Marijana Rep – Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac

3. mjesto: Ivana Tršinski, Ivan Šarić i David Jurjević – II. Ekonomska škola Zagreb – mentorica Ana Lasić

Srednja.hr – Napravite viziju razvoja Vijeća učenika u RH

1. mjesto: Lea Pavlović, Laura Bukvić – XVI. gimnazija Zagreb – mentorica Sunčana Lea Kolbezen

2. mjesto: Karla Bujger, Lea Blažević, Ana Majnerić – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec

3. mjesto: Anica Knežević, Tea Knežević, Stella Kartalija – II. Ekonomska škola Zagreb – mentorica Jelena Beroš

INA – Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh

1. mjesto: Marija Dragošević – III. gimnazija Split

2. mjesto: Patrik Kasaić, Jakov Stanešić, Lovro Novinc – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec

3. mjesto: Juraj Kukić, Alen Papak – Gimnazija Sisak – mentorica Blaženka Slovenec