Pretraga

Imate ideju koja bi riješila neki problem u svijetu nakon pandemije? Evo gdje ju možete predstaviti

A- A+

Ove godine fokus Summita mladih Svjetske banke bit će višestruki izazovi s kojima se suočava globalna zajednica i ulogu mladih u rješavanju tih problema. Mladi iz cijeloga svijeta imat će priliku predložiti inovativne ideje i rješenja potrebna kako bi se osigurao pravedan, održiv i uključiv oporavak i rast nakon pandemije.

Foto: Unsplash

Summit mladih Svjetske banke godišnji je event koji organizira Grupacija Svjetske banke s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima. Ove godine Summit će okupiti mlade ljude iz cijelog svijeta pa tako i one iz Hrvatske te će raspravljati i o rješavanju izazova s kojima se danas suočava globalna zajednica.

– Pandemija COVID-19 unazadila je godine napretka u globalnom razvoju i dodatno pogoršala nejednakosti u obrazovanju, zdravstvu i pristupu mogućnostima. Utjecaj pandemije bio je još teži za najsiromašnije i najranjivije. Oko 97 milijuna ljudi živi u siromaštvu zbog pandemije, a gubitak ljudskog kapitala na globalnoj razini zbog neravnopravnosti spolova procjenjuje se na 160.2 milijardi američkih dolara. Ideja uključivog rasta pojavila se kao središnja globalna tema u raspravama o oporavku i razvoju nakon pandemije, naveli su iz Svjetske banke.

Izdvojeni članak

Evo kako bi milenijalci i generacija Z riješili 10 svjetskih problema da su na vlasti

Mladi će imati priliku predložiti inovativne ideje i rješenja potrebna kako bi se osigurao pravedan, održiv i uključiv oporavak i rast nakon pandemije. Izlaganja svjetskih stručnjaka i interaktivne rasprave na dvodnevnom Summitu posebno će se fokusirati na rješenja koja potiču društvenu, ekološku i ekonomsku uključenost.

Kako bi i vi sudjelovali na ovom Summitu i dali svoja rješenja, morate se registrirati na poveznici, a rok za prijavu je 16. svibanj.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap