Pretraga

Impresivnim crtežima životinja 11-godišnji Beograđanin osvaja Ameriku

A- A+

Dušan Krtolica je 11-godišnji Beograđanin koji je očarao cijeli svijet svojim izuzetno detaljnim crtežima životinja. Iako je već par godina zvijezda u svojoj domovini, od prije par dana upoznali su ga i američki ljubitelji umjetnosti.

Nevjerojatan talent 11-godišnjeg Beograđanina Dušana Krtolice polako osvaja Ameriku. Dječak koji je zahvaljujući svojim detaljnim crtežima životinja već par godina prava zvijezda u Srbiji, svoje mjesto je dobio i na Huffington Postu.
Video i prilično štura priča o talentiranom mališanu kroz kratko vrijeme prikupila je tisuće lajkova i zavrijedila divljenje inače cinične američke publike.

Samo jedno priznanje u nizu

Ipak ovog impresivnog dječaka to ne uzbuđuje previše jer je priznanje koje mu odaju ljubitelji umjetnosti samo još jedan u nizu uspjeha koje je ostvario usprkos svojim mladim godinama.

Izdvojeni članak

Mlada slikarica iz Karlovca slika uz pomoć soli i crnog čaja

Sve je počelo kada Dušanu nije bilo još niti tri godine. Naime, u toj dobi je tjedno znao potrošiti i po 500 listova papira stvarajući zanimljive crteže. Dječak se gotovo samostalno razvijao narednih godina da bi već sa devet imao svoju prvu samostalnu izložbu. Danas kako učenik petog razreda OŠ Laza Kositić u Novom Beogradu priprema već četvrtu.

– Još dok je bio dijete shvatili smo da Dušan izbacuje golemu količinu energije i informacija. Kako je vrijeme prolazilo, crteži su postajali sve konkretniji i postal je jasno da crtaju pristupa studiozno i vrlo ozbiljno, ispričao je za Novosti dječakov otac, Dragan Krtolica

Iako su se dječakovi roditelji već u njegovoj najranijoj dobi savjetovali s renomiranim srpskim slikarima oko sinova talenta, pala je odluka da ga je najbolje pustiti da se razvija sam u smjeru u kojem ga vuće inspiracija. 

Zoolog, a ne slikar

– Njega izuzetno zanimaju životinje. Zna sva razdoblja povijesti, teorije o nestalim životinjama i brojne vrste. Zamislite, zna čak 65 vrsta tobolčara. Nedavno smo mu kupili najopsežniju enciklopediju životinja, a on ju je naučio cijelu za tri tjedna, priča njegov otac.
Do sada je uz tri izložbe Dušan Krtolica svoje radove objavio i na više od 250 internetskih umjetničkih grupa iz cijelog svijeta, a stručnjaci mu predviđaju golem umjetnički uspjeh.

Ipak, dječak na pitanje što će biti kad odraste spremno odgovara – zoolog.

Bilo kako bilo, dosta vremena ima dok odraste, a do tada će cijeli svijet uživati u njegovom talent.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap