INA pokrenula online srednjoškolsko natjecanje Junior Freshhh

INA je po prvi put pokrenula online natjecanje Junior Freshhh namijenjeno srednjoškolcima diljem Hrvatske. U sklopu natjecanja učenici imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade rješavajući izazovne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa u tročlanim timovima.

Po prvi put INA je pokrenula online natjecanje Junior Freshhh na koje se mogu prijaviti svi srednjoškolci diljem Hrvatske. Prijave traju do 27. studenoga, a timove čine tri člana. U sklopu natjecanja učenici imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade rješavajući izazovne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa.

[IDEJA GODINE] Kreće treća godina jedinstvenog natjecanja za srednjoškolce

Cilj je privući učenike s interesom za prirodne znanosti

– INA je oduvijek bila usmjerena na privlačenje najboljih talenata i stručnjaka u svoj tim, a posljednjih nekoliko godina naš fokus je uvelike bio na mladim ljudima, čiju smo kreativnost i inovativnost pokušali privući putem uspješnih programa kao što su Growww i Freshhh. Iznimno nam je zadovoljstvo, stoga, najaviti proširenje tog fokusa i na srednjoškolsku populaciju kroz program Junior Freshhh.

Uvjerena sam kako se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne i teške zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se i dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti, izjavila je Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima

Video: Nije najbolji u sricanju, ali je zbog reakcije postao najveća zvijezda državnog natjecanja

Natjecanje se provodi na razini MOL Grupe, a u protekle četiri godine održavanja okupilo je više od osam tisuća učenika, odnosno talenata iz područja prirodnih znanosti. Hrvatska je od ove godine uključena u program s ciljem poticanja interesa mladih za prirodne znanosti i jačanja suradnje kompanije s mladim talentima.

– Junior Freshhh predstavlja prvi stup u strategiji MOL Grupe za privlačenje talenata jer cilja upravo na srednjoškolce s izraženim interesom za prirodne znanosti. Naime, ostali nagrađivani programi MOL Grupe usmjereni na privlačenje mladih talenata, kao što su Growww i Freshhh, namijenjeni su studentima i diplomantima. Kontinuirano ulaganje naših resursa u programe koji privlače najdarovitije učenike, kao i podržavanje i praćenje njihovog napretka, ključ su za unošenje kreativnosti, svježih ideja i novih perspektiva u Grupu, istaknula je Zdravka Demeter
Bubalo
, potpredsjednica za ljudske resurse MOL Grupe.

Državni prvak iz hrvatskog i latinskog: 'Bilo bi mi dosadno da nisam bio na natjecanjima'

Prijaviti se mogu svi srednjoškolci

Natjecanje se održava u dva kruga; u prvom, koji započinje 1. prosinca, timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo u finalu u Zagrebu.

Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će vrijedne nagrade (iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite 2 za drugo mjesto te paket opreme za on-line učenje za treće, kao i stručni posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene), dok će škole iz kojih se prijavi najveći broj timova također biti nagrađene.

Svi zainteresirani srednjoškolci se mogu prijaviti na natjecanje do 27. studenoga 2014. putem stranice juniorfreshhh.ina.hr, gdje su također dostupni svi potrebni detalji o početku igre, postupku prijave i pravilima.

Odgovori