Pretraga

Incident kod škole na jugu Hrvatske: Učenik (15) pod odmorom dilao drogu, odmah je uhićen

A- A+

Učenik (15) prvog razreda Pomorske škole u Splitu u blizini škole u srijedu je pokušavao prodati drogu. Zatekla ga je policija te je kod njega pronađeno 65,4 grama marihuane te digitalna vaga za precizno vaganje. Ravnatelj škole kaže kako je uhićenje upravo rezultat učestalih poziva i molbi škole za suradnjom u okviru prevencije ovisnosti.

policijski auto_ policija

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Slobodnadalamcija.hr izvijestila je kako je u srijedu oko 10.30 uhićen petnaestogodišnjak iz Kaštela, učenik prvog razreda Pomorske škole u Splitu, koji je u blizini škole za vrijeme velikog odmora pokušavao prodati drogu.

Predao 65,4 grama marihuane, kod sebe je imao i vagu

Prema izvještaju policije, službenici Prve policijske postaje zatekli su ga s marihuanom.

– Odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je predao 65,4 grama marihuane i digitalnu vagu za precizno mjerenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Po dovršenom istraživanju utvrđena je osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež, navodi PU splitsko-dalmatinska.

Ravnatelj Pomorske u Splitu, Dragan Pavelin, potvrđuje za srednja.hr da je riječ baš o učeniku njihove škole.

Izdvojeni članak
mladići na školskom igralištu u splitu

Splitski političar: ‘Dileri i huligani skupljaju se na školskom igralištu, svakodnevno vrebaju našu djecu’

Ravnatelj: ‘Uhićenje je rezultat učestalih poziva i molbi za suradnjom u okviru prevencije ovisnosti’

Informacije 0 slučaju doznali su od medija, kada ih je kontaktirao novinar, a kako nam kaže ravnatelj, u međuvremenu je škola uspostavila kontakt s roditeljem učenika.

– Navedeno uhićenje rezultat je učestalih poziva i molbi za suradnjom u okviru prevencije ovisnosti. Naša škola u redovitom je kontaktu s djelatnicima MUP-a, kako bi se vršio redoviti nadzor školske okoline. Unutar škole redovito se provodi preventivni program usmjeren na prevenciju ovisnosti,  kao i ostalih neprihvatljivih ponašanja. Između ostalog na Vijeću roditelja, te Vijeću učenika provedena je radionica sa ciljem osmišljavanja preventivnog programa za slijedeću školsku godinu. Škola ulaže aktivne napore kako bi se uredio školski okoliš te osigurali poticajniji uvjeti za provođenje vremena tijekom malih i velikih odmora, te se nadamo uspješnoj suradnji s Gradskim kotarom u našim nastojanjima, odgovara ravnatelj Pavelin na naše pitanje provode li se u školi aktivnosti koje bi ubuduće spriječile ovakve situacije.

Ovaj slučaj u Splitu, nažalost, nije izoliran. Nedavno je, pisali smo, Josip Markotić, splitski političar iz MOST-a, nakon roditeljskog sastanka na igralištu jedne osnovne škole u Splitu snimio ekipu kako puši joint. Oni su ga fizički napali i pogodili ga kamenom pa je o tome odlučio javno progovoriti. Dileri i huligani, naveo je, skupljaju se oko škole i na školskom igralištu i svakodnevno vrebaju djecu. U opsežnoj Facebook objavi naveo je koje je sve institucije upozoravao na ovaj problem, no i on i dalje nije riješen.

Copy link
Powered by Social Snap