Pretraga

Incident kod zgrade zagrebačkih škola: Učenice se divljački potukle, ostali snimali i navijali

Novi slučaj tučnjave dvaju učenica dogodio se kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u zagrebačkom kvartu Dubrava. Treća učenica sve je snimala mobitelom, a vršnjaci koji su se okupili oko njih, umjesto da pokušaju razdvojiti djevojke, navijali su.

Foto: http://www.ss-veterinarska-zg.skole.hr/ | screenshot: 24sata.hr

Portal 24sata.hr objavio je snimku prošlotjedne tučnjave dvaju učenica kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu. Sa snimke je vidljivo i može se čuti kako okupljeni navijaju oko djevojaka koje se divljački tuku. Nitko od njih tučnjavu nije niti pokušao spriječiti.

Prema pisanju 24sata.hr, sukob je izbio zbog mladića, a kako se u zgradi nalaze tri škole, uz spomenutu Veterinarska i Agronomska, reagirali su ravnatelji i pedagozi svih triju. Ravnateljica Veterinarske, Andreja Đurđević, kaže kako se tučnjava dogodila u garažama iza škole te kako je odmah pozvala policiju, ali do njihova dolaska učenici su se razišli.

Nakon dva dana istraživanja, ravnatelji su dobili snimku tučnjave te su nakon toga uspjeli utvrditi o kojim je učenicama riječ – jedna pohađa Veterinarsku, a druga Agronomsku školu.

– U petak me ravnateljica Veterinarske škole obavijestila da je jedna od sudionica tuče, učenica Agronomske škole. Pozvali smo obje djevojčice u ured, nazvali njihove roditelje, i obavili zajednički razgovor s pedagoginjom, ispričao je za 24sata.hr ravnatelj Agronomske, Ivica Marinić.

Prema saznanju ravnatelja škola, djevojke su imale dogovorenu još jednu tučnjavu, koja je na vrijeme prevenirana. Uz to, ravnatelji su obavijestili gradski ured i Ministarstvo obrazovanja.

– To smo napravili u petak, tako da još uvijek nismo izrekli mjere učenicama, iako ćemo to napraviti do kraja ovog tjedna, rekla je za 24sata.hr ravnateljica Đurđević.

Nakon razgovora sa socijalnom pedagoginjom, djevojke su se jedna drugoj ispričale te između sebe riješile problem. Uz to, ravnateljici su priznale kako su napravile glupost na nagovor drugih učenika, porazgovarale su o tome na koji način bi druge učenike mogli educirati o međuvršnjačkom nasilju te su učenice same ponudile pred kolegama ispričati što se dogodilo i zašto je njihova tučnjava bila besmislena.