Pretraga

[Infografika] Iznenađenje: provjerite po čemu su Hrvati najbolji u EU

A- A+

Na spomen većine zemalja svijeta mnogi od nas vođeni vlastitim asocijacijama pomisle na prvu stvar koju vežu uz tu zemlju. Češku pamtimo po jeftinom pivu, balkanske zemlje vežemo uz kriminal ali i jeftin život, a Njemačku doživljavamo kao meku za radnike. Američki portal Thrillist napravio je infografiku Europske unije na kojoj je prikazao po čemu je najbolja svaka od 28 članica.

http://www.thrillist.com

Svaka zemlja karakteristična je po nečemu, stoga većina nas uz države veže određeno mišljenje o načinu života, zaposlenosti, turizmu, ali i nekim zanimljivostima poput ispijanja alkohola, proizvodnje čokolade i slično.

Europsku uniju trenutno čini 28 članica, a američki portal Thrillist objavio je infografiku koja pokazuje po čemu su države u sklopu Unije najbolje, odnosno prepoznatljive. Za dosta država se nismo iznenadili, dok su pojedini podaci ipak bili neočekivani.

Izdvojeni članak

[Infografika] Gdje u svijetu je najskuplji život i kakvo je stanje u Hrvatskoj

Svi se Češke sjetimo čim se priča o jeftinom pivu, a Thrillist je Čehe proglasio najvećim konzumentima tog napitka. Kako su doznali, jedan stanovnik te države na godišnjoj razini popije čak 149 litara piva.

Egzotična Španjolska poznata je po mnogo čemu, no ovaj put su dobili obilježje najpoželjnije destinacije za studente koji idu na razmjenu preko Erasmusa. Susjedni Slovenci ima najmanje maloljetnih majki, a u Austriji vlada blagostanje jer je svega 4,9 posto stanovnika nezaposleno.

Talijani najduže žive, a Bugari plaćaju najmanje račune za električnu energiju. U Velikoj Britaniji najmanje je samoubojstava, a u Švedskoj se najviše stanovnika koristi internetom. U Njemačkoj su najsretniji zaposlenici, a Hrvatsku karakterizira vrlo neobična stvar – proglasili su nas državom s najmanje bučnim domovima. Drugim riječima, radimo najmanje buke u svojim domovima te time ne ometamo pretjerano susjede.

Među neobičnijim karakteristikama pridružile su nam se još Litva (najdarežljiviji prema javnim dužnosnicima) te Slovačka (najviše iskustva s robotima). 

[Infografika] Iznenađenje: provjerite po čemu su Hrvati najbolji u EU
Share via
Copy link
Powered by Social Snap