Pretraga

Internet poludio zbog šokantne zadaće iz vjeronauka

A- A+

U Facebook grupi ‘Ateisti i agnostici Hrvatske’ pojavila se slika zadaće iz vjeronauka za osmi razred osnovne škole, koji učenika stavlja u poziciju kršćanina koji u rimsko doba čeka pogubljenje zbog vjere. Slika zadatka šokirale je mnoge, a između ostalih, podijelili su je i profesori Toni Milun i Aleksandar Hatzivelkos.

Facebook

Izdvojeni članak

Svećenik pokreće referendum da se vjeronauk makne iz škola u crkve

– Zamisli da živiš u doba rimskih progona kršćana. I ti si uhvaćen. Odbio si prinijeti žrtve rimskim bogovima te si osuđen na smrt. Imaš mogućnost napisati svoje posljednje pismo. U njemu se navedi razloge zbog kojih si smatrao da je bolje odabrati smrt nego li izdati Krista. Dakako, razlozi trebaju biti čvrsti i opravdani jer će to jedino moći utješiti i ohrabriti one koje još čeka takva odluka, stoji u zadatku.

Kako pišu korisnici društvenih mreža, vjerojatno se radi o zadatku iz udžbenika za katolički vjeronauk za 8. razred osnovne škole ‘S Kristom u život’.

Bio kako bilo, s Kristom se očigledno ne ide uvijek u život. Zadatak četrnaestogodišnjaka stavlja u situaciju čovjeka pred pogubljenje, koja ne samo da nije primjerena njegovoj dobi, nego i obrazovnom diskursu. Osim što podrazumijeva da se zbog vjere umire, učenik bi trebao napisati pismo kojim bi potaknuo druge da učine isto.

Ovu okrutnu psihološku igru na svome je zidu podijelio i Toni Milun.

– Umjesto da u školama učimo djecu programiranje, neki vjeroučitelji ih vraćaju u srednji vijek, napisao je Milun iznad objave.

Internet poludio zbog šokantne zadaće iz vjeronauka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap