Pretraga

Internetom kruži fotografija diplome šefa zagrebačkih Gradskih groblja izdana 30. veljače: Pitali smo fakultet je li istinita

A- A+

Društvenim mrežama kruži fotografija navodne diplome Patrika Šegote, voditelja Gradskih groblja. Ona je navodno izdana 30. veljače – na datum koji ne postoji. Ipak, Šegota kaže da se radi o krivotvorini te nam je poslao preslik svoje diplome. Na Internacionalnom univerzitetu u Travniku 2015. je stekao zvanje magistra ekonomije, a o fotografiji koja kruži internetom kaže kako je riječ  o zlonamjernom falsifikatu i objedi na osobnoj razini s ciljem da se krivo informira javnost, a njemu nanese šteta. S fakulteta kažu da će poduzeti sve zakonske mjere da bi utvrdili tko je falsificirao diplomu te potvrđuju da je Šegota zaista diplomirao u Travniku.

Internetom kruži fotografija lažne diplome Patrika Šegote, voditelja Gradskih groblja grada Zagreba.

– Mnogi sumnjaju u vjerodostojnost diploma izdanih u BiH, ali kod našeg Patrika je sve čisto kao suza. Nemojte praviti dramu ako uočite neobičan datum. Trebalo je pisati “02.03.2015”. Obična pogreška kod tipkanja, može se svima dogoditi, piše u statusu uz fotografiju Facebook stranica 365 doza Korupcije.

Na, diplomi, naime, piše da je izdana 30. veljače – na datum koji ne postoji.

– U Bosni kažu da tko prođe kroz Travnik, a nije dobio diplomu, laže da je bio u Travniku, ističu na Facebooku.

Odlučili smo stoga provjeriti o čemu se zapravo radi.

Prvo smo kontaktirali Gradska groblja s kojih nam se javio sam Šegota, koji nam je ustupio i preslik originalne diplome, koja je izdana 10. listopada 2015. (Zanimljivo je ipak kako je taj dan bila subota.)

‘Žele mi nanijeti štetu’

Vidljivo je također da je Šegota na dvosemestralnom diplomskom studiju stekao 60, koliko i treba, a ne 300 ECTS kako navodi lažna diploma. Drugi su i potpisnici dokumenata, njezin broj, ali i neki drugi podaci.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [754.15 KB]

Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

– Riječ je o zlonamjernom falsifikatu i objedi na osobnoj razini s ciljem da se krivo informira javnost, a meni nanese šteta, uvjeren je Šegota, čiju je diplomu nostrificirala i hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

‘Ovo su niske podvale’

Smatra i da zna razlog za takve porive.

– Vjerujem da su porivi za ovakve niske podvale rezultat mog rada na čelu Podružnice Gradskih groblja za vrijeme kojeg sam poduzeo mnoge aktivnosti na sređivanju stanja i dosljednog poštovanja zakona i propisa, kaže.

Pohvalio se i kako trenutno studira na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Travniku te da istodobno pohađa i MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Sveučilište: Utvrdit ćemo tko je sačinio diplomu s lažnim podacima

Izdvojeni članak

Predsjednik HGK ima diplomu s privatnog fakulteta iz Republike Srpske koji je sumnjiv i tamošnjim vlastima

Valjanost njegove diplome provjerili i na Internacionalnom univerzitetu u Travniku. Potvrdili su da je Šegota njihov diplomant.

– Diploma o stečenom  akademskom zvanju Magistar ekonomije je izdata 10.10.2015. godine pod
brojem 88/15, a potpisnik diplome je prof. dr. sc. Nikola Kuvačić, a  ne prof. dr. Dragan Golijan, kažu s tog sveučilišta.

No najavili su i da će se potruditi otkriti tko ih je pokušao diskreditirati.

– Internacionalni univerzitet Travnik će poduzeti sve zakonske mjere i radnje kako bi se utvrdilo tko je sačinio i falsificirao diplomu s neistinim podacima i datumima, zaključili su.

Copy link
Powered by Social Snap