Pretraga

Istekao rok za prijavu srednjih škola koji zahtjevaju dodatne provjere

A- A+

Istekao je rok za prijavu programa obrazovanja za srednje škole koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Ostali to mogu učiniti zaključno s 10. srpnjem.

Izdvojeni članak

Ministar Mornar donio odluku o upisu učenika u srednje škole

Istekao je rok za prijavu programa obrazovanja za srednje škole koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Koji su to programi, možete provjeriti na upisi.hr, pod Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave.

Za ostale, taj je rok 8. srpnja, dok se potpisane prijavnice moraju predati razrednicima do 10. srpnja. Konačna rang lista biti će objavljena dan kasnije, 11. srpnja.

Podsjetimo, odlučeno je da će se u školskoj godini 2015./2016. upisati oko 12 tisuća gimnazijalaca, a nešto manje od 20 tisuća učenika moći će u strukovne škole u trajanju od četiri godine.

U programima koji traju tri godine ima mjesta za više od osam i pol tisuća prvaša, dok će u obrtnička zanimanja moći krenuti skoro pet tisuća bivših osmaša.

U medicinske srednje škole, koje traju pet godina moći će 904 budućih srednjoškolaca, a za ostale obrazovne programe osigurano je skoro dvije i pol tisuće mjesta.

Kalkulator bodova za upis u srednje

Share via
Copy link
Powered by Social Snap