Pretraga

Istetovirao na leđima kartu svijeta i obilježio 70 proputovanih zemalja

A- A+

Ljudi koji vole putovati, iz svake zemlje koju su posjetili ponesu neku uspomenu. Ponekad je riječ o običnim suvenirima, novcu ili razglednicama, ili pak u ekstremnijim slučajevima tetovaži. William Passman je 59-godišnjak iz Luisiane koji je na leđa istetovirao kratu svijeta na kojoj obilježava posjećene zemlje.

www.hotspotmedia.co.uk

William Passman iz Luisiane je zaljubljenik u putovanja, a umjesto suvenira ovaj 59-godišnjak je za uspomenu na leđa istetovirao kartu svijeta. Trenutno je na njoj obilježio 70 država u kojima je boravio, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Oprez na putovanjima: Ovako možete uvrijediti stanovnike stranih zemalja

U sedam godina posjetio 70 zemalja

William posjeduje putovnicu tek od 2006. godine, te je od tada pa do danas proputovao 70 zemalja. Njegova leđa pretvorena su u kartu svijeta, a nakon povratka sa svakog putovanja tu državu popuni novom bojom na tetovaži.

Ovaj 59-godišnjak prozvan je ‘živom mapom’, a njegovi neobični suveniri privukli su pažnju mnogih putnika. – Reakcije na moju tetovažu su odlične, a mnogi avanturisti su mi rekli kako su i oni razmišljali da naprave nešto slično tome, izjavio je William.

Izdvojeni članak

Prošao biciklom 60 država: Želim zauvijek putovati i živjeti bez straha

‘Živa mapa’ postala prava atrakcija

Otkako je napravio putovnicu obišao je cijelu Južnu Ameriku, veliki dio Europe i Afrike te Australiju i Rusiju. Umirovljeni financijski savjetnik tvrdi kako je oduvijek htio putovati, ali mu to nikada prije nije pošlo za rukom.
– Jednog jutra sam se probudio i zapitao što se dogodilo s mojim planovima o putovanjima kad sam bio dosta mlađi, objašnjava 59-godišnjak.

Među brojnim uspomenama i doživljajima, ističe kako mu je jedna od najomiljenijih bila posjeta Igiazu slapova na granici Brazila i Argentine. Budući da je temperatura bila visoka, William je skinuo znojnu majicu i shvatio da se odjednom našao u centru pozornosti. – Kad sam se okrenuo, sve su kamere bile okrenute prema meni i snimale moja leđa, umjesto slapove, što je bio neopisiv osjećaj, izjavio je avanturist.

Istetovirao na leđima kartu svijeta i obilježio 70 proputovanih zemalja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap