Pretraga

Istra zavijena u crno: Dječak (11), kojeg je u padu s motora pregazio traktor, preminuo u bolnici

A- A+

Nakon stravične prometne nesreće nedaleko Pazina u kojoj su se dvojica dječaka na motociklu sudarila s traktorom pa završila pod njim, jedan od njih je preminuo. U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu teškim je ozljedama podlegao 11-godišnji dječak.

svijeća

Foto: Pixabay

U naselju Zovići na području Pazina 10. lipnja dogodila se stravična prometna nesreća. Dvojica mlaoljetnika, 15-godišnji vozač i 11-godišnji putnik, vozeći se na neregistiriranom motociklu marke Zongshen bez dozvole sudarili su se s traktorom kojim je iz suprotnog smjera, također bez dozvole, upravljao 51-godišnjak. Vozač motocikla i putnik na motociklu, također maloljetnik, nisu nosili zaštitne kacige. Od sudara su pali na tlo nakon čega ih je traktor pregazio i nastavio kretanje nizbrdicom, nakon čega je udario u zid dvorišta.

Izdvojeni članak

Teško stradala dvojica maloljetnika: Bez kacige se vozili na motoru i pali pa ih pregazio traktor

Obojica su zadobila teške ozljede te su prevezena na liječenje u pulsku bolnicu. U nekom je trenutku 11-godišnji dječak prebačen na liječenje u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Glas Istre javlja kako je dječak preminuo od zadobivenih ozljeda. Policija je, podsjetimo, nakon nesreće objavila poruku upozorenja u kojoj su objasnili na što treba obratiti posebnu pozornost kako bi se ovakve nesreće spriječile.

– Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljeni za sigurno sudjelovanje u prometu, upozorili su tada iz PU istarske.

Copy link
Powered by Social Snap