Pretraga

Ivica Puljak: ‘Ministrica Divjak hvali se depolitizacijom, a provodi najveću politizaciju obrazovanja u povijesti Hrvatske’

A- A+

Na jučer održanoj press konferenciji u prostorijama HNS-a, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak zajedno je s Ivanom Vrdoljakom predstavila novu platformu online praćenja obrazovne reforme, a naglasak je bio na transparentnosti. Program koji je predstavljen nalazi se na stranicama HNS-a, ali ne i resornog ministarstva, što je mnogima bio razlog za zaključiti da se radi o politizaciji i privatizaciji reforme. Osim proceduralnih nejasnoća, program je i sadržajno manjkav pa su neki sadržaji pogrešno razvrstani.

Mrežne stranice HNS-a | Foto: Screenshot

Zajednička presica HNS-ove ministrice obrazovanja Blaženke Divjak i Ivana Vrdoljaka jučer je javnosti predstavila novitet u obrazovnoj reformi – online program praćenja procesa reforme. Taj program preplavio je stranice te političke stranke, no ne i ministarstva znanosti i obrazovanja, što je nekim stručnjacima bio povod za zaključak kako se radi o čistoj politizaciji.

Puljak: ‘HNS koristi obrazovanje kao što HDZ koristi domoljublje’

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] Triler obrazovne reforme: Objavljujemo dokument koji potvrđuje da je Jasminka Buljan Culej lagala javnosti

Na činjenicu da su program predstavili Divjak i Vrdoljak, u prostorijama HNS-a te da su osvanuli isključivo na mrežnim stranicama te stranke osvrnuo se poznati profesor i čelnik stranke Pametno Ivica Puljak. Smatra kako je najskandaloznije što ministrica koja se hvali depolitizacijom i dalje provodi najveću politizaciju znanosti i obrazovanja u povijesti Hrvatske.

– HNS koristi obrazovanje kao što HDZ koristi domoljublje, za svoje uske klijentelističke i druge prizemen interese, ali sigurno ne za opće dobro, napisao je Puljak na svojem Facebooku.

Ako se na ovaj način bude provodila kurikularna reforma, istaknuo je, ‘jadni ti smo, i mi i naša djeca’.

Program pun pogrešaka

Osim što je na skandalozan način predstavljena online platforma, Puljak tvrdi kako se sastoji od veoma jednostavnih grafika, ali i da u njima postoje stanovite greške.

– Štreber kakav jesam išao sam vidjeti kakav je to spektakularan program za praćenje kurikularne reforme napravio HNS i danas na posebo organiziranoj pressici pod velikom pompom predstavio javnosti. Radi se o vrlo jednostavim grafikama s ciljem i četiri kategorije: završeno, u tijeku, predstoji, razmišljam o. I pazite sad – među završenim ima jedan zadatak koji nije završen, među predstoji ima osam zadataka koji su u tijeku, napisao je Puljak i ustvrdio da je taj postao, sve u svemu, ‘sjedi 1’.

Ivica Puljak: ‘Ministrica Divjak hvali se depolitizacijom, a provodi najveću politizaciju obrazovanja u povijesti Hrvatske’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap