Pretraga

Iz NCVVO-a mole da demantiramo vijest da neće biti mature jer su zatrpani pozivima

A- A+

NCVVO nije potvrdio da mature neće biti, sindikat obrazovanja nije uspio dogovoriti veće plaće za profesore, studenti KBF-a neće moći upisivati druge fakultete u državi bez prijemnog ispita(osim Filozofskog u Zagrebu), matematika i dalje ostaje obavezni predmet, student Maro iz Dubrovnika ne mora rentati u Zagrebu, a Zoran Vakula vrlo vjerojatno nije poslao dopis Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa da se nastava odgodi do 10. travnja.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje zaprimili su veći broj poziva i mailova zabrinutih maturanta nakon što smo objavili vijest kako se ove godine radi nedostatka novca matura neće održati. Riječ je o prvoaprilskoj šali koja ima svoje utemeljenje u tekstu koji smo objavili početkom ožujka pod naslovom ‘Nema novca za provođenje državne mature’

Tada je ravnatelj Carneta Željko Stanić, najavio da će ove godine, prvi puta otkada se provodi matura naplatiti usluge NCVVO-u. Nastala je mala panika jer jer riječ o iznosu od četiri milijuna kuna koje NCVVO nema u svojem proračunu.

– U našem proračunu nema novca da se Carnetu plati informatička podrška u
organizaciji i provođenju državne mature, požalila se čelnica NCVVO-a Maja Jukić.

S obzirom da je prošlo gotovo mjesec dana od cijele priče ‘teške’ četiri milijuna kuna u kojoj su akteri nanijeli štetu i nervozu maturantima, odlučili smo iskoristiti njihovu neodgovornost za prvi april te napisati tekst pod naslovom ‘Iz NCVVO-a potvrdili: Radi novca se državna matura neće provesti‘ 

Neodgovorni su jer četiri milijuna kuna se nekako mora riješiti, a vremena do mature je sve manje. Kada se već tako važne institucije odluče prepucavati preko medija tko kome treba dati novce, neka onda obavijeste javnost o dogovoru tko će donirati milijune kako bi smanjili nepotrebni stres pred maturu. Do tada, živio prvi april!

Ostale prvoaprilske vijesti koje smo objavili:

[EKSKLUZIVNO] Sindikat dogovorio povećanje plaća profesorima

Matematika od iduće školske godine postaje izborni predmet

Akademski vatikanski ugovor: KBF- ovci mogu studirati besplatno na većini fakulteta u državi

Šokantno: Student Maro iz Dubrovnika morao iznajmiti stan na zagrebačkoj Pešćenici

Justin Bieber se pridružuje One Directionu

Iz NCVVO-a mole da demantiramo vijest da neće biti mature jer su zatrpani pozivima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap