Pretraga

Iz NCVVO-a potvrdili: Radi novca se državna matura neće provesti!

A- A+

Prije nepunih mjesec dana stvorila se velika gungula oko novca potrebnog za provedbu mature, gdje je ostalo visjeti u zraku hoće li ga na kraju biti ili ne. Iz NCVVO-a su nam danas potvrdili da 17 milijuna kuna nedostaje te da nema mehanizama da se financije prikupe u preostalom periodu tako da se državna matura neće provesti!

Bojazni oko mogućnosti otkazivanja državne mature, koje su se javile prije mjesec dana, pokazale su se opravdanim. Iz NCVVO-a potvrđuju kako 17 milijuna kuna nedostaje od čega većina iznosa otpada na potraživanja prema Carnetu.

Izdvojeni članak

Nema novca za provođenje državne mature!

– Nemamo novca za isplatu potraživanja prema Carnetu, a ni nekolicine drugih nagomilanih troškova tako da se ova, šesta po redu državna matura ne može provesti, izvijestili su nas iz NCVVO-a.

Službeno se iz prozvanog Carneta nisu očitovali, ali neslužbeno doznajemo kako su se iz ove institucije požalili kako je prevelik teret stavljen na njihova leđa te da to više nije održivo bez novčane injekcije.

Resornom ministarstvu su zbog novog rebalansa proračuna Vlade ‘ruke vezane’.

– Kada su se pojavile prve glasine o nedostatku novca za provođenje mature, umirili smo javnost smatrajući da će se za jedan takav vitalni događaj, pronaći sredstva u proračunu. Malo više od dva mjeseca prije prvog ispita, sa žaljenjem moramo izvijestiti kako se ispiti ne mogu provesti, obrazložili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Iz NCVVO-a mole da demantiramo vijest da neće biti mature jer su zatrpani pozivima

Iz NCVVO-a potvrdili: Radi novca se državna matura neće provesti!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap