Pretraga

Iz Splitsko-dalmatinske otkrili što je s nastavom nakon praznika, oglasilo se i Ministarstvo

A- A+

Brojke novozaraženih sve su veće, nastava u školama trebala bi krenuti u ponedjeljak, a još nijedna županija nije donijela odluku o možebitnom prelasku na online nastavu. Iz Ministarstva obrazovanja, pak, kažu da oni na nacionalnoj razini neće ništa mijenjati.

koronaškola

Foto: Alexandra Koch; Pixabay

Već smo izvještavali kako se u nekim županijama, još od prošlog tjedna, šuškalo o mogućnosti produljenja praznika ili pak prelaska na online nastavu nakon što završe zimski praznici. Iako je do povratka u školske klupe ostalo tek šest dana, ni jedna županija nije još donijela odluku. 

‘U ovom trenutku to nije opcija’

Iz Splitsko-dalmatinske županije su, nakon najave da se razmatra online nastava, poslali nešto drugačiji odgovor.

– U ovom trenutku prelazak na model C nije opcija, ali još uvijek razmatramo sve mjere, odgovorili su nam iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Model C, pojasnimo za one koji se ne sjećaju, odnosi se na potpunu online nastavu gdje na određeno vrijeme većina ili svi učenici u županiji nastavu slušaju na daljinu, najčešće kod kuće.

Izdvojeni članak
online nastava

Jos jedna županija najavila da će možda uvesti online nastavu nakon praznika: Evo što znamo

Ministarstvo kaže da škola počinje u ponedjeljak

Ovaj odgovor ne isključuje mogućnost da neke škole krenu u B modelu, odnosno u obliku hibridne nastave – dio uživo, dio online, ili pak neke škole potpuno prijeđu na online nastavu. Istao tako, valja pričekati kraj tjedna jer, na koncu, županije do petka sukladno epidemiološkoj situaciji mogu promijeniti mišljenje. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za Index su potvrdili da će škola početi 10. siječnja i da tu neće biti promjena.

– Ministarstvo nema namjeru mijenjati Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. Nastava počinje 10. siječnja. Do sada nismo zaprimili obavijest ni jedne županije o prelasku na C model nakon praznika, stoji u odgovoru MZO-a za Index.

koronaškola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap