Pretraga

Iz svake propale veze možete naučiti nešto novo

A- A+

Koliko god prekidi veze mogu loše utjecati na vas, toliko iz propalih odnosa možete izvući i pozitivnih stvari. Ako ste ostavljeni ili ste vi nekoga ostavili, vjerojatno će to utjecati na vaše emocionalno stanje, no izvucite iz toga najbolje što možete. Na propale veze ne morate gledati kao na neuspjehe, već nešto zbog čega ste se više približili sebi te saznali što želite.

Svaka situacija koju ste doživjeli ima svoje pozitivne i negativne stvari, no to ovisi iz kojeg kuta gledate na njih. Primjerice propale veze ne morate nužno smatrati gubitkom vremena kao ni vlastitim neuspjehom. Vjerovali ili ne, nakon što okončate svaku vezi iz toga možete naučiti nove stvari koje će vam kasnije dobro doći, piše InsideOut.hr.

Izdvojeni članak

Oporavak poslije prekida veze usporavaju društvene mreže

Što želim/ ne želim

U fazi zaljubljenosti doslovni ne vidite prst pred nosom, to jest niste u stanju dokučiti mane vaših partnera. No kad okončate neku vezu, onda svi problemi i zatomljene negativne osobine izlaze na vidjelo. Kad se jednom opečete, vrlo je vjerojatno da nećete i ponovno napraviti istu pogrešku.

Drugim riječima kad uvidite osobine koje vam ne odgovaraju kod bivših, naučit ćete što želite i tražite od budućih partnera. Ako gledate iz te perspektive zapravo nijedna veza nije uzaludna jer ćete spreminiji ući u svaki budući odnos.

Izdvojeni članak

Evo kako reagirati kad vas nakon prekida partner počne ‘stalkati’

Približite se sebi

Osim što ćete shvatiti koje vas osobine smetaju kod drugih, spoznat ćete i koje vaše osobine drugi smatraju manama. Na taj način ćete moći raditi na sebi te se približiti sa samima sobom. Drugim riječima učit ćete iz tuđih, ali i vlastitih osobina.

Realna očekivanja

Idealiziranje ljubavnih veza je svojstvenom velikom broju ljudi, no kad već jednom proživite takav odnos, shvatite kako ne postoji idealan partner. To ne znači kako u životu nećete pronaći osobu koja vam odgovara i s kojom ćete provesti ostatak vijeka, nego da su svi ljudi ‘roba s greškom’. Točnije svi imamo mane i vrline, pa tako i vaši partneri. Upravo zbog toga ćete od sljdeće veze imat realnija očekivanja i nećete živjeti u snovima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap