Pretraga

Izašao natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za srednjoškolce u 2020./2021.

A- A+

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisala je natječaj za stipendije u školskoj godini 2020./2021. Novost ove godine je da se zasebno raspisuje natječaj za učenike i studente, pa će natječaj za studente biti otvoren tek u studenom. Srednjoškolci koji ostvare pravo na natječaju primat će mjesečnu potporu od 200 kuna.

Foto: Srednja.hr

Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja ovih je dana raspisao natječaj za dodjelu potpora učenicima srednjih škola. Ove školske, odnosno akademske godine 2020./2021. objavljuju se razdvojeni natječaji za srednju školu i za preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije, a potonji će biti objavljen u početkom studenog.

Kako stoji u tekstu natječaja, u ovoj školskoj godini mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200,00 kuna. Korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja 2021.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Ministarstvo obrazovanja donijelo odluku o dodjeli državne STEM stipendije u 2020./2021.

Četiri su kategorije u kojima se učenici mogu natjecati za ovu stipendiju:

  • A1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
  • B1 –  potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za izvrsnost
  • C1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike slabijega socioekonomskog statusa
  • D – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama

Kriterije za prijavu po svakoj od kategorija možete vidjeti u samom tekstu natječaja pri dnu ovoga teksta.

– Svi kandidati (uključujući i korisnike potpora za školsku godinu 2019./2020.) su dužni dostaviti pisane prijave za dodjelu potpore za obrazovanje na posebnim obrascima (A1, B1, C1 ili D) koji se mogu pribaviti s mrežne stranice Zaklade kao i u područnim jedinicama i Centrima za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja te na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja. Kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje odnosno može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca, naglašeno je u natječaju.

Prijave na natječaj podnose se zaključno s 5. listopada godine na adresu Zaklade, a detalje natječaja možete proučiti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [183.92 KB]