Pretraga

Izašla lista najposjećenijih zemalja svijeta

A- A+

Putovanja su omiljeni hobiji mnoštvu ljudi, a strast putovanja neki imaju sreću osjetiti više nego oni drugi. Ljudi koji puno vremena i novca ulažu u obilazak nepoznatog, sastavili su listu top turističkih destinacija, na čijem se vrhu nalazi Francuska.

Putovanja spadaju u stvari kojim dodajemo začin svakodnevnom životu, i puno nas živi za nekoliko dana tijekom kojih upoznajemo kulturu neke zemlje, njezine znamenitosti i zanimljivosti. Turisti su ti koji skupljaju dojmove na raznim mjestima, stoga se pojavila lista top turističkih destinacija na svijetu.

Prema podacima Svjetske banke, Francuska je najposjećenija zemlja svijeta. Ne čudi stoga što ukoliko se nađete blizu Eiffelovog tornja, najpoznatije znamenitosti ove zemlje, nećete izbjeći hordu turista.

Svjetska banka nakupila je podatke gotovo svake zemlje, uzimajući u obzir broj turista, ali i svih posjetiteja koji prolaze kroz određenu zemlju, koja nije njihovo prebivalište, piše Huffington Post.

Francuska, koja drži prvo mjesto sa gotovo 81,5 milijardi posjetitelja, daleko vodi ispred ostalih zemalja. SAD su izbrojale 62,7 milijardi posjetitelja, dok je na treće mjesto zasjela Kina, sa otprilike 57,6 milijardi turista.

Izdvojeni članak

Turistima nisu zanimljive: Ovo su najslabije posjećene zemlje svijeta

Top deset turističkih destinacija

1. Francuska

2. SAD

3. Kina

4. Španjolska

5. Italija

Izdvojeni članak

Top 10 hippie destinacija

6. Turska

7. Ujedinjeno kraljevstvo

8. Njemačka

9. Rusija

10. Malezija

Izašla lista najposjećenijih zemalja svijeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap