Pretraga

Izašlo izvješće o tragičnoj smrti učenika na maturalcu: ‘Najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’

A- A+

U noći s petka na subotu dogodila se velika tragedija u Pragu – na maturalnom putovanju poginuo je učenik Srednje škole Mate Balote Poreč. Hrvatska veleposlanica u Pragu Ljiljana Pancirov navela je da je utvrđeno kako je mladić preskočio ogradu na balkonu te je najvjerojatnije htio izvesti ‘parkour trik’.

policija

Foto: Unsplash

HRT doznaje kako je objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, gdje je tragično poginuo 17-godišnji učenik Srednje škole Mate Balote Poreč. Ondje je s razredom bio na maturalcu.

– Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’. Rad se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor, izjavila je za HRT hrvatska veleposlanica u Pragu Ljiljana Pancirov.

Izdvojeni članak
pejzaž praga, glavnog grada češke

Škola zavijena u crno: Na maturalcu u Pragu poginuo 17-godišnji učenik iz Istre

Učenici su se nakon ovog tragičnog događaja vratili kući s maturalca, dan ranije nego je to bilo predviđeno. HRT-ova reporterka Anita Bartolović je u Poreču, odakle javlja kako se učenicima i nastavnicima pruža psihološka pomoć.

Kako navodi HRT, najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragediji, a zatim s razredom koji je učenik pohađao. Bit će organizirani i posebni roditeljski sastanci. Nakon ovog tragičnog događaja u prosvjetnim se krugovima povlači pitanje trebaju li se maturalna putovanja možda ukinuti.

– Jako je teško bilo što od toga suzbiti, prevenirati, spriječiti ali definitivno u budućnosti možda treba drugačije sagledati pa možda čak i ukinuti ovakva putovanja, izjavila je za HRT predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

Copy link
Powered by Social Snap