Pretraga

Izborni debakl najmlađe kandidatkinje za gradonačelnicu u povijesti Hrvatske

A- A+

Valentina Grbavac bila je najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti održavanja izbora u Hrvatskoj, ali se na kraju nije proslavila na njima. Ova 19-godišnjakinja, dobila je tek 65 glasova na izborima u Vrgorcu, premda valja reći da nisu objavljeni konačni izborni rezultati pa možda na kraju dobije i koji glas više.    

izvor fotografije: Facebook

Ipak, s obzirom da je svestrana te tako igra nogomet, vodi mladež Hrvatske stranke prava Ante Starčević, studira strojarstvo te ima povremene izlete u manekenstvo, vjerujemo da će sebi naći drugu zanimaciju. 

Izdvojeni članak

Nezavisna lista mladih nakon 20 godina ‘srušila’ HDZ u maloj dalmatinskoj općini

Izgleda da su kritike kako je ‘fiktivna Vrgorčanka’ ipak bile preglasne pa je to na kraju dobrano utjecalo na ovakav izborni rezultat.

No, i u ovakvim okolnostima, treba naglasiti da će Vrgorac ponovno imati jednog od najmlađih gradonačelnika u državi. Riječ je o Anti Praniću, 29-godišnjaku te dosadašnjem gradonačelniku, koji je ovoga puta dobio iznad 58 % glasova.

Ono što daje dodatnu snagu pobjedi ovog mladog Vrgorčana je činjenica da iza sebe nije imao podršku neke od dviju velikih stranaka, nego je na izbore izašao kao predstavnik Nezavisne liste mladih.

Valentini ostaju njene brojne aktivnosti, a što se tiče politike, bar za to nikada nije kasno.

Copy link
Powered by Social Snap