Pretraga

Iznenada preminuo profesor zagrebačkog fakulteta: ‘Ostavio je značajan i neizbrisiv trag’

A- A+

Tužna vijest stiže s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. U 61. godini preminuo je profesor Sanjin Dragojević. Na Fakultetu političkih znanosti, gdje je i doktorirao, predavao je od 1998. godine.

sanjin dragojević

Foto: Unsplash, Fakultet političkih znanosti

U Zagrebu je 18. rujna iznenada preminuo Sanjin Dragojević, profesor Fakulteta političkih znanosti. Posljednji ispraćaj će biti u petak, 23. rujna 2022. u 14 sati na groblju u Varaždinu.

Kako stoji u njegovoj biografiji na web stranici fakulteta, Dragojević je rođen 1961. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju, komparativnu književnost i informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojemu je diplomirao 1986. godine. Radio je na Institutu za razvoj i međunarodne odnose, a proveo je i godinu dana kao gost-predavač na Institutu za kulturni menadžment u Beču. Od 1995. do 1998. godine radio je kao načelnik Odjela za bilateralnu kulturnu suradnju Ministarstva kulture RH.

Sanjin Dragojević završio je poslijediplomski studij iz područja informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Od 1998. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, na kojem je i doktorirao, predavao je na kolegijima Medijske politike i medijska regulacija, Kulturna politika, Interkulturna komunikacija i medijacija te Kulturni menadžment. Od 2006. predavao je i na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Objavio je oko stotinu znanstvenih i stručnih članaka i autor je ili urednik sedam znanstvenih knjiga iz navedenih područja. Radovi su mu prevedeni na četrnaest jezika.

Izdvojeni članak
vlisičić

Tužna vijest sa zagrebačkog faksa: Preminula dugogodišnja profesorica francuskog jezika

– Profesor Dragojević ostavio je značajan i neizbrisiv trag u povijesti Fakulteta političkih znanosti. Zauvijek ćemo se sjećati, mi kolege koji smo imali čast s njime surađivati i njegovi mnogobrojni studenti, njegove izvanredne erudicije, karakteristične otvorenosti, ustrajne kolegijalnosti te iznad svega pristupačnosti, poručili su s Fakulteta.

Osim što je predavao generacijama studenata, Sanjin Dragojević bio je stalni stručnjak Ministarstva kulture RH, Unescoa, Vijeća Europe, Europske kulturne fundacije iz Amsterdama, Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Instituta Otvoreno društvo iz Zagreba i Budimpešte, Europskog instituta za kulturna istraživanja u kulturi ERICArts iz Bona, Europske mreže za istraživanja u kulturi CIRCLE i drugih.

Copy link
Powered by Social Snap