Pretraga

Izvadite amalgamske plombe, jer uzrokuju maligna oboljenja

A- A+

Stomatolozi i liječnici vjerojatno neće priznati koje štetnosti izazivaju materijali koji se koriste za plombiranje zuba. Pokvareni zubi mogu izazvati jedan od najintenzivnijih bolova, a ujedno su i estetski neprivlačni, no njihova popravka ima cijenu, koja nije samo visoka u pogledu novca. Naime konvencionalna stomatologija pridonijela je rastu kroničnog umora, emocionalne nestabilnosti, depresije, urođenih mana, multipleskleroze, Alzheimerove bolesti, ali i kancerogenih i degenerativnih bolesti. Kako i ne bi, kada neke plombe u sebi sadrže živu, koja se smatra jednom od najotrovnijih tvari u prirodi.

Foto: conceptdental.com.au

Glavnina stomatologa i liječnika najvjerojatnije neće priznati, koliko su zapravo štetni materijali od kojih su sačinjene zubne plombe. Zubobolja je jedan od najintenzivnijih bolova, no ono što često dobijete nakon popravke zuba, kudikamo je opasnije. Klinička stomatologija pridonijela je svojim djelovanjem povećanju broja oboljelih od depresije, multipleskleroze, Alzheimerove bolesti, te drugih malignih i degenerativnih bolesti.

Izdvojeni članak

Žuti zubi i obračun s njima

Amalgamske plombe sadrže i do 54 posto žive

Srebrna plomba, čije postavljanje stomatolozi savjetuju na slabije vidljivim zubima u čeljusti, sadrže u sebi živu. One se svakodnevno koriste u popravljanju zuba, a ono što ih dodatno eksponira, njihova je jeftinoća. Dakle, riječ je amalgamskoj srebrnoj plombi, koja u svome sastavu može imati čak 54 posto žive, koja se smatra jednom od najtoksičnijih tvari u prirodi. Sljedeći najopasniji element od kojeg je ovakva plomba satkana je olovo.

Stomatolog Hal Huggins, prvi je počeo razotkrivati istinu o plombama opasnog sastava te se sukobio s cijelom svojom strukom, rekavši da je i najmanja količina žive u ljudskom tijelu jako opasna. Svoje tvrdnje potkrijepio je primjerom ljudskog jajašca, koje kada se na trenutak dodirne sa živom, gubi sposobnost vezivanja za stjenku maternice, čak i u slučaju da je oplodnja bila uspješna. Doktor Huggins je dodao da živino otrovno djelovanje traje 24 sata na dan, te da na taj način uzrokuje svakojaka oboljenja.

Život posvetio pružanju pomoći otrovanima

Nakon što je upozorio javnost na štetnost koju izazivaju amalgamske plombe, Hal Huggins, dobio je otkaz te je odbačen od svojih kolega. No, on je nakon toga život posvetio besplatnom pružanju pomoći ljudima, koji su se na ovaj način otrovali živom.

Inače srebrne plombe, počele su se koristiti još prije 200 godina u Francuskoj, a zatim su se proširile na cijeli svijet, pa se i danas konstantno koriste. Njihova proizvodnja je jeftina i isplativa, a jednostavna je za oblikovanje u ustima.

Izdvojeni članak

Pio osam litara Coca Cole dnevno i istrunuli mu svi zubi

Živa vezana u leguri i ne može se osloboditi

Stomatolozi i Svjetska zdravstvena organizacija, negirali su teze koje je postavio Hal Huggins. Ono što je glavna obrana zagovarateljima korištenja amalgamskih plombi je tvrdnja da se živa vezana u leguri ne može osloboditi i štetno djelovati, objavljeno je u emisiji ‘Bar kod’.

Druga teza kojom se stomatolozi brane za korištenje ovih plombi, je tvrdnja da živa iz amalgama, najintenzivnije isparava u vrijeme dok nije u čvrstom stanju, što bi značilo da najštetnije djeluje u trenucima, dok je u rukama stomatologa.

Izvadite amalgamske plombe, jer uzrokuju maligna oboljenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap