Pretraga

Izvrsna vijest za učenike: Evo kako vlakom putovati po Hrvatskoj – bez da išta platite

A- A+

Ok, znamo da su vlakovi ponekad spori, ali, kako bi rekli naši stari, “poklonjenom konju se ne gleda u zube”. Iz HŽ Putničkog prijevoza učenicima za učenike srednjih škola pripremili su izvrsno iznenađenje. Oni koji imaju HŽ-ov pokaz jednom mjesečno moći će vlakom – potpuno besplatno – otputovati gdje god zažele u Hrvatskoj.

Vlak Koprivnica-Zagreb ; foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Učenicima srednjih škola uz kupljenu  sufinanciranu mjesečnu kartu, HŽ Putnički prijevoz omogućava besplatan prijevoz s pojedinačnim kartama na bilo kojoj relaciji na području RH  tijekom školske godine 2019./2020., objavili su iz te kompanije.

A put do besplatne karte vrlo je jednostavan.

Kako bi ostvarili pojedinačno besplatno putovanje, učenici na blagajni moraju predočiti sufinanciranu kartu za tekući mjesec na temelju koje će im biti izdana pojedinačna karta za odabranu relaciju.

No (Zvučimo pomalo kao televizijska prodaja, ne?) ni to nije sve.

U srpnju i kolovozu 2020. učenici koji su tijekom školske godine koristili  navedeni sufinancirani prijevoz (najmanje 8 mjeseci) ostvaruju 75% popusta na mjesečne karte na relaciji na kojoj su putovali tijekom školske godine te besplatna putovanja na bilo kojoj relaciji na području RH, kažu iz HŽPP-a.

Ponuda vrijedi cijelu godinu

Karte se izdaju na blagajnama, a učenici mogu putovati u 2. razredu svih vlakova (uz naplatu rezervacijske karte u iznosu od 8,00 kuna u vlakovima u kojima je rezervacija sjedala obavezna).

Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020., dakle cijelu školsku godinu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap