Pretraga

Izvrsnim učenicima nudi se stipendija veća od 3.000 kn: Grad Zagreb otvorio natječaj za 2020./2021.

A- A+

Grad Zagreb dodjeljuje više vrsta stipendija učenicima i studentima, a ovog ponedjeljka otvoren je natječaj za srednjoškolske stipendije koje se dodjeljuju izvrsnicima. Stipendija iznosi 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu, odnosno malo više od tri tisuće kuna, a natječaj je otvoren 15 dana.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu 90 stipendija za izvrsnost učenicima srednjih škola. Na natječaj se mogu prijaviti učenici koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u srednjoj školi te redovni učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i koji su završili prethodne razrede s odličnim uspjehom.

Izdvojeni članak

Izašao natječaj za ‘braniteljske’ stipendije za srednjoškolce u 2020./2021.

Među općim uvjetima stoji i odredba prema kojoj učenici moraju imati neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja, da moraju biti državljani Republike Hrvatske te da nisu navršili 21 godinu života.

Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije su uspjeh u školovanju te postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom srednjeg obrazovanja, poput sudjelovanja na natjecanjima.

Mjesečni iznos stipendije utvrđuje se u visini 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2020., što bi značilo da će se učeniku isplaćivati nešto više od tri tisuće kuna. Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2020.

Natječaj je otvoren 15 dana od dana objave na web stranici Grada Zagreba, a detalje prijave možete proučiti u dokumentu u nastavku, dok obrazac prijave preuzimate OVDJE. Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Izvrsnim učenicima nudi se stipendija veća od 3.000 kn: Grad Zagreb otvorio natječaj za 2020./2021.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap