Pretraga

Javni bicikli u Zagrebu jeftiniji i na više lokacija

A- A+

U svibnju je u Zagrebu krenuo projekt gradskih bicikala Nextbike, koje su građani mogli uz registraciju unajmiti na šest lokacija u gradu. Projekt se vrlo dobro razvija, a postoje i dvije tarife po kojima možete unajmiti bicikle.

Projekt Nextbike donio je Zagrebu mogućnost unajmljivanja javnih bicikala na šest lokacija u gradu uz registraciju od 79 kuna. Sada se planira proširivanje usluge na više lokacija, a cijenu vožnje moći ćete regulirati budući da postoje dvije tarife, standard i netbike tarifa. Kod obje tarife registracija stoji 79 kuna.

Izdvojeni članak

Sada je moguće i u Zagrebu unajmiti bicikl

Projekt se vrlo dobro razvija

Prema riječima Ante Gustina, jednog od pokretača inicijative, projekt gradskih bicikala vrlo se dobro razvija. Broj registriranih korisnika prešao je brojku tisuću, a uvedene su i brojne novosti. – Uveli smo mnoštvo novosti, poput uvođenja nextbike korisničke kartice, povećanja broja parkirnih mjesta i lokacija, mogućnost plaćanja putem mPrijevoz usluge i uvođenje mjesečne tarife koji preporučamo svim korisnicima, kazao je Gustin.

Odlučite li se za Standard tarifu, 30 minuta dnevno vozit ćete se besplatno, a svaki sljedeći sat platit ćete osam kuna. Ukoliko javni bicikl budete imali u najmu dulje od pet sati, to će se smatrati dnevnim najmom, koji ćete platiti 7 kuna.

Ukoliko se pak odlučite na Nextbike tarifu, od iznosa aktivacije koja košta 79 kuna oduzima se 20 kuna mjesečno. Svakim najmom dobivate 30 minuta besplatne vožnje, svaki sljedeći sat plaćate četiri kune. Ukoliko se biciklom vozite dulje od pet sati, to se smatra dnevnim najmom, i to ćete po ovoj tarifi platiti 39 kuna.

Izdvojeni članak

Za pijanu vožnju biciklom platit ćete 500 kuna

Planira se proširenje usluge

Gustin kaže kako su česti korisnici gradskih bicikala vrlo zadovoljni pruženom uslugom. Projekt je startao s ukupno šest gradskih lokacija gdje su se mogli unajmiti bicikli, dok je sada prisutna još jedna lokacija više.

-U Zagrebu trenutno imamo 7 službenih nextbike stanica: Gundulićeva, Petrinjska, Glavni kolodvor, Tržnica Kvatrić, Tehnički muzej, Nacionalna i sveučilišna knjižnica te Studenski dom Stjepan Radić. U planu nam je dugoročno se zadržati u gradu Zagrebu, jer samo tako možemo raditi dodatnu ekspanziju mreže, povećavati broj lokacija i broj bicikala. Naravno, Zagreb neće biti jedini grad u Hrvatskoj gdje će se moći naći i koristiti Nextbike usluge. Želja nam je da ovo postane nacionalni projekt i vjerujemo da smo na pravom putu, zaključio je Gustin.

Javni bicikli u Zagrebu jeftiniji i na više lokacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap