Pretraga

Jecaj ispunio hodnike škole: Nastavu u zagrebačkoj gimnaziji prekinuo sprovod

A- A+

Ovaj utorak najluđi je dan u godini i gotovo jedini da u kojemu su učenici u škole mogli doći odjeveni kako žele i na nekoliko sati postati netko drugi. Maškare, poklade ili kako god se nazivale u različitim krajevima Hrvatske prilika su da učenici pokažu svu svoju kreativnost, a putem našeg Instagrama pozvali smo vas da s nama podijelite svoje maske.

U Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj danas se je održala svadba! Doduše, ne prava, nego je to danas bila grupna maska jednog tamošnjeg razreda. Na grupnu masku odlučile su se i učenice Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu te Obrtničke škole Slavonski Brod, koje su za današnju prigodu odabrale istu masku – pospanaca u pidžami.

Bilo je tu i balerina, dvije učenice Gimnazije Karlovac odglumile su Oreo keks, a neki su se učenici (uz pomoć razrednih kolegica) zamaskirali u učenice. Veliku kreativnost pokazali su učenici Srednje škole Glina, čijim su hodnicima danas šetali građevinari, kauboji i Fride Kahlo.

Veselo je bilo i u Gimnaziji Požega, u čijoj se knižnici također održao jedan svadbeni obred.

Posebno su se za ovu prigodu potrudili učenici zagrebačke XI. gimnazije, gdje je jedan razred izveo čitav performans u kojemu su odglumili sahranu kolege, koji je život izgubio u na kraju četverogodišnje bitke s gimnazijom. Kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku.

No, nisu se danas maskirali samo učenici, nego i njihovi nastavnici. Zbornica III. gimnazije Split, znane kao MIOC, tako se maskirala u krvnu sliku. Nastavnici su održali i, kako kažu, malu edukacijsko-krvavu predstavu. Sve to zabilježeno je na društvenim mrežama splitskog MIOC-a.

Copy link
Powered by Social Snap