Pretraga

Jedan od najvećih gradova osigurao besplatni prijevoz za dio učenika: Pogledajte koji su uvjeti

A- A+

Iz Grada Splita ovih su dana izvijestili kako su osigurana sredstva za besplatan prijevoz dijela učenika osnovnih i srednjih škola. Pravo na javno financirani pokaz imaju učenici koji dolaze iz obitelji s troje ili više djece.

Ilustracija: Unsplash

I ove će godine splitski učenici koji dolaze iz obitelji s troje ili više djece imati pravo na besplatnu godišnju prijevoznu kartu. Uvjet je da jedan roditelj, odnosno skrbnik, ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva te  da primaju dječji doplatak.

Izdvojeni članak

Vlada donijela važnu odluku za srednjoškolce: Poznati iznosi naknade za prijevoz

Ova pogodnost postoji od 2019. godine, a postojećih korisnika je oko tisuću. Svi oni kojima pokazna karta vrijedi do kraja ovog mjeseca i koji su rješenjem ostvarili to pravo od prošle školske godine, a ako i dalje ispunjavaju uvjete, od utorka mogu izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o.

Postojeći korisnici za izradu i preuzimanje moraju priložiti sljedeće:

  • osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid,
  • jednu fotografiju,
  • ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. koji se može preuzeti na ovoj stranici.

Novi korisnici koji ispunjavaju uvjete Grada Splita za besplatni prijevoz pravo mogu ostvariti tako da zahtjev s potrebnom dokumentacijom pošalju poštom gradskom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju ili ga donesu u centralnu pisarnicu Grada Splita

Novi korisnici trebaju predati sljedeće:

  • zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2020. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili potvrdu; preslik rodnih listova)
  • ispunjen i ovjeren zahtjev tvrtke Promet d.o.o.
  • dvije fotografije

Iz Grada Splita poručuju kako redovni studenti ostvaruju pravo na besplatan prijevoz od listopada, pa će izrada i preuzimanje godišnjih pokaznih karti biti omogućeno krajem rujna.