Pretraga

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu otkrio kako mu je profesorica promijenila život

A- A+

Osnivač Microsofta Bill Gates odavno je simbol za astronomski uspjeh i nemjerljivo bogatstvo. No i taj moćni i bogati Gates jednom je bio samo učenik, baš poput vas. Mladog Billa u tim je godinama život spojio s profesoricom koja je na njemu ostavila dubok trag.

foto: Wikipedia

Na svojoj stranici gatesnostes.com Bill Gates opisao je susret s knjižničarkom i profesoricom Blache Caffiere koja mu je uvelike promijenila život.

Kao učenik četvrtog razreda osnovne škole Bill je  bio strašno sramežljiv. Patio je od disgrafije, bio je komično neuredan i jako volio čitati.

Profesorica Caffiere u to je vrijeme bila elegantna knjižničarka Gatesove škole u Seattleu. Budućeg milijardera uzela je pod svoje. Naučila je da je sasvim biti neuredan štreber koji voli čitati. Družeći se s njom Bill se izvukao iz svoje ljušture. Gospođa Caffiere pokazivala mu je knjige koje su bile teže i kompleksnije od znanstvene fantastike za djecu koju je volio čitati. Još važnije, razgovarala je s njim o tome što je pročitao, što je iz njih naučio i na što bi trebao obratiti pažnju.

Druženjem s profesoricom Caffiere Bill je shvatio da su njegovi profesori riznice znanja i da samo mora pitati ako želi znati nešto više. Time se vodio i u srednjoj školi i u ostatku obrazovanja. Bez zadrške ispitivao je profesore o knjigama koje bi mu mogli preporučiti. 

 Profesoricu Caffiere nije zaboravio ni nakon što je ostvario nevjerojatan poslovni. Dobar dio Gatesovih filantropskih organizacija za cilj ima da svako dijete ima mogućnost crpiti što je više moguće znanja od svojih profesora. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap