Pretraga

Jedini preživjeli u nezapamćenoj nesreći slavonskih studenata otkrio detalje tragedije

A- A+

Još uvijek vlada nevjerica nakon tragične pogibije četvero studenata, koji su se u subotu ujutro iz Mostara, gdje studiraju, zaputili u Vinkovce, Đakovo odnosno okolna mjesta odakle dolaze. Samo se Stjepan Bošković uspio spasiti, isplivavši kroz razbijeni prozor automobila. Cijeli vikend su se palile svijeće u Mostaru, a danas se održava i komemoracija za stradale Tenu Vračević, Domagoja Rosu, Antoniju Šarić, Vjekoslava Božanovića. Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu pozvao je na paljenje svijeća ispred dvorišta fakulteta/rektorata, da se i na taj način izrazi sućut obiteljima poginulih u trenucima njihove neizmjerne tuge i boli. Slijedite njihov primjer pa zapalite lampione ispred svojih fakulteta!

Stjepan Bošković je jedini preživio tragičnu nesreću kod mjesta bjela na putu Mostar – Jablanica, u kojoj je poginulo četvero studenata iz okolice Vinkovaca odnosno Đakova. 

Izdvojeni članak

[Video] Ljudska gesta policajca: Učeniku došao na maturalnu umjesto poginulih roditelja

Nadali smo se kako nije istina…

– Neposredno prije nesreće Vjekoslav, koji je vozio auto, htio je promijeniti CD. U tom trenutku nailazila su vozila iz suprotnog smjere te je netko povikao: ‘Pazi, skreni!’. Auto je naglo skrenuo udesno i udario u brdo te je uslijedilo višestruko prevrtanje na cesti i zemljanom proširenju s lijeve strane. Vozilo je potom stražnjim dijelom skliznulo niz strminu u Neretvu. Stjepan se uspio izvući kroz razbijeno staklo i isplivati na površinu. Ostali, na žalost, nisu, piše Glas Slavonije.

U ovoj regiji, ali i u ostatku Hrvatske te najvećem gradu Hercegovine, još uvijek se ljudi ne mogu pomiriti s gubitkom četiri mlada života.

– S nevjericom i tugom u srcu primili smo tragičnu vijest o stradalim studentima. Nadali smo se kako nije istina. Nažalost nada je zakazala ovaj put. Njihov trag i doprinos Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru neće izblijediti, iščeznuti. Ostat će trajno zapamćen. Dijelili smo najradosnije trenutke, uspone i padove zajedno u okviru obitelji Fakulteta. Pamtit ćemo ih vesele i nasmijane, kakvi su bili dok su ulazili u učionice Fakulteta, dok su uspješno polagali ispite.

Dijelimo bol i tugu s cijelom akademskom zajednicom. U ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti obiteljima stradalih izražavamo duboku sućut, priopćio je dekan spomenutog fakulteta Mario Vasilj, prenosi Bljesak.info.   

Tamo je naime studirao, vozač Vjekoslav Božanović. Tena Vračević bila je na Filozofskom fakultetu, Domagoj Roso na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu, a Antonija Šarić na Frakultetu zdravstvenih studija.

Izdvojeni članak

Kobna nedjelja u Osijeku: Poginuo 18-godišnjak

Zapalite svijeću ispred svoga fakulteta!

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostaru održala se danas u 9:30 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10:30 bio je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, dok će u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla biti služena misa zadušnica za stradale studente.

Nakon komemoracije tijela poginulih studenata bit će prevezena u Hrvatsku, dok će pokopi biti sutra.

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu, pozvao je na paljenje svijeća ispred dvorišta fakulteta. Isto učinite i vi ispred svojih. To je najmanje što možete učiniti za prerano ugasle živote kolega iz Slavonije.   

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Dragi kolege i kolegice, u znak solidarnosti sa Sveučilištem u Mostaru pozivamo vas da tijekom sutrašnjeg dana i u…

Posted by Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu on 20. prosinca 2015

Share via
Copy link
Powered by Social Snap