Pretraga

Jedna od najpopularnijih serija današnjice potvrđena za petu sezonu

A- A+

Službeno je potvrđeno – popularna serija Sluškinjina priča će dobiti i petu sezonu, piše Good Housekeeping. Zbog pandemije koja je nastupila prošle godine, apsolutno sve je u velikom zaostatku. Upravo zbog toga još uvijek nismo vidjeli ni četvrtu sezonu.

Foto: facebook.com/handmaidsonhulu

Serija Sluškinjina priča je snimljena po istoimenoj knjizi američke spisateljice Margaret Atwood. Ako kojim slučajem niste još pogledali ovu seriju (ili pročitali ovu knjigu), radnja je smještena u SAD, u nekoj skoroj distopijskoj budućnosti. Riječ je o ultra radikalno konzervativnom društvu gdje je ženama zabranjeno čitati, ali i birati s kime će spavati.

Iako je serija zaista teška, trebali bi ju svi nekada pogledati. Način na koji se bavim statusom žena, ali i općenito stavom prema bilo kakvoj opresiji su pravo osvježenje među serijama, pogotovo onim ‘mainstream’. Većina serija koje se nalaze na ljestvicama najgledanijih i najpopularnijih, imaju puno lakšu tematiku od ove.

Četvrta sezona, u kojoj počinje borba i stvara se otpor, trebala bi doći na naše male ekrane ovog travnja, napokon! Nažalost, zbog pandemije su bila otkazana i usporena snimanja pa se to oduljilo, ali to isto tako znači da peta sezona neće biti tako skoro spremna. Štoviše, velike su šanse da ju nećemo gledati sve do iduće godine.

Izdvojeni članak

Komentar: ‘Sluškinjina priča’ – Nekada SF, danas vrlo bliska budućnost

I dok željno iščekujemo nove epizode, ne zaboravite pogledati one stare, ali i pročitati knjigu. Uz roman po kojem je snimljena serija, predlažemo vam i da pročitate nastavak – Svjedočanstva. Drugi roman je napisan 2019. godine, a radnja je smještena ponovno u Gileadu, petnaest godina nakon događaja iz prve knjige.

Roman je dobio brojne nagrade, a ako vam se svidio prvi dio, vjerojatno ćete biti oduševljeni i s nastavkom. Osim toga, postoje glasine da bi se mogla snimiti serija i po tom romanu, već su kupljena prava. Nažalost, to je neka još daleka budućnost – zasad svi nestrpljivo čekamo da se rasplete i ova serija. Uskoro!

Jedna od najpopularnijih serija današnjice potvrđena za petu sezonu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap