Pretraga

Jedna od najvećih škola u Hrvatskoj dobila devet novih učionica i krenula s jednosmjenskom nastavom

A- A+

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u 2019./2020. čak 823 škole u Hrvatskoj rade u dvije smjene. Među njima više ne će biti jedna od najvećih škola u Hrvatskoj, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga. Naime, danas su u školi otvoreni novi prostori za više od tisuću učenika koji ondje pohađaju nastavu.

Otvorenje novih učionica u Prirodoslovnoj školi V. Prelog| Foto: Grad Zagreb

Kako su priopćili iz Grada Zagreba, završetkom radova na dogradnji devet školskih učionica i pet kabineta, te ugradnjom dizala, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, jedna od najvećih škola u Hrvatskoj, stekla je uvjete za rad u jednoj smjeni.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Evo kako izgleda najmodernija srednja škola u Zagrebu

– Između dvije zgrade školskog objekta, povezane spojnim hodnikom, izvršena je dogradnja školskih učionica bruto površine 830,13 m2, visine prizemlja i dvije etaže te uređenje okoliša. U prizemlju su smještene tri učionice i kabinet. Na 1. i 2. katu su dodatne tri učionice i dva kabineta. U prizemlju se nalazi hodnik koji i dalje ima funkciju spoja između dvije građevine, kao i mogućnost ulaza i izlaza u građevinu. U novoizgrađenom dijelu izvedeno je stubište koje povezuje sve tri etaže te dizalo za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, priopćeno je danas iz Grada Zagreba.

Ukupna vrijednost radova je 7.326.826 kuna.

Inače, prema podacima dostupnim u e-Rudniku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga broji oko 1.060 učenika, smještenih u 42 razredna odjela, a zbog sve većeg interesa osmaša na upisima, lani je uveden prijemni ispit za upis u tu školu. Do sada su učenici nastavu pohađali u dvije smjene koje se rotiraju.

– Točno prije tri i pol godine u Studentskom centru gradonačelnik nam je obećao zbog naših uspjeha dogradnju škole. Bio je dogovor da škola izvrši pripremne radnje, a grad će završne radne, koje su malo osjetljivije. U tome smo uspjeli, točno je sada tri i pol godine otkako smo krenuli u izgradnju i kao jedna od najvećih škola u Hrvatskoj, četvrta po veličini, smo u jednoj smjeni, rekao je u uvodnom govoru ravnatelj škole, Zlatko Stić.